Tips om uw internetverbinding te verbeteren.

Tips voor een snellere wifi verbinding.

Draadloos internet zorgt voor een beter resultaat bij websites en onlineshops indien ze optimaal werken.

Voor het succes van een website en webshop is de internetverbinding van groot belang. Hoe sneller en vlotter een online bezoeker surft, hoe groter zijn comfort. Zeker nu steeds meer mensen draadloos het internet op gaan, is het goed om hier aandacht aan te schenken. Wat kan een internetter doen om de snelheid van zijn draadloos internet te verhogen? Hier volgen 5 tips voor sneller internet.

Waarom is een snelle internetverbinding belangrijk?

Zoals in de inleiding staat, verhoogt een snelle en vlotte internetverbinding het surfcomfort van de online bezoeker. Precies dat bepaalt in heel grote mate of iemand zich ergert achter zijn computer of niet. En ergernis (of frustratie) is nooit een recept voor succes op het internet.

Daarom neemt u best een vakbekwame webpartner als het over het ontwerpen van een goede website of webshop gaat. Technisch kan er nl. heel wat gebeuren om de snelheid van navigeren op een site, of de vlotheid waarmee de informatie gevonden wordt, optimaal te krijgen. Een goede webdesigner zal er zeker in slagen om, naast dit technische, nog een mooie site af te leveren ook. Dubbele winst, dus.

Maar ook aan de andere kant van het internet, kan er een en ander gebeuren. De gegevens van een website of webshop komen immers toe bij uw online klant via een kabeltje of draadloos via Wifi. En laat nu net dit laatste door steeds meer mensen gebruikt worden. Want wifi (draadloos internet) is heel gemakkelijk en comfortabel. Totdat het surfen zelf begint te haperen en te vertragen. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u kunt doen als u vaststelt dat het draadloos surfen traag verloopt.

Vijf tips om uw Wifi verbinding te verbeteren.

Hoezee, overal in huis het internet op, zonder kabels, zonder moeite, zonder gedoe! Het probleem met Wifi (draadloos internet) is dat iedereen zowat dezelfde frequentie gebruikt. En zeker als er kort bijeen een aantal mensen op hetzelfde moment het internet gebruiken, kan dit voor ergernis en vertraging zorgen. Met de volgende 5 tips kunt u snel, eenvoudig en goedkoop de kwaliteit van uw draadloze internetverbinding gevoelig verbeteren.

 • Zet uw draadloze router centraal in uw huis.
  Vaak wordt een router geplaatst nabij de modem. Dat is makkelijk om apparaten op aan te schakelen en meestal staat hij uit het zicht. Alleen vaak is dit een meterkast aan een muur of bij de voordeur. Dat is niet ideaal omdat u zo grosso modo 40 tot 50 % verliest aan de buitenkant van de muur. Daardoor kunt u in bepaalde kamers van uw huis een slechte draadloze internetverbinding krijgen. Beter is dus om uw router centraal in uw huis te plaatsen zodat alle kamers ongeveer even ver ervan verwijderd zijn.
 • Plaats uw router zo hoog mogelijk.
  Hoe hoger uw draadloze router staat, hoe gemakkelijker uw PC, smartphone of tablet het signaal kan oppikken. Vaak stopt men de router weg achter boeken, achter een zetel, of zelfs in de televisiekast tussen kabels en bakjes. Heeft u problemen met de signaalsterkte van uw draadloos internet, zet dan eens uw router zo hoog mogelijk.
 • Verander het kanaal van uw draadloze router.
  De meeste routers worden standaard ingesteld op hetzelfde kanaal. Als nu toevallig meerdere mensen in uw omgeving via het standaardkanaal surfen zal dit de snelheid naar beneden halen. Dit kan zelfs tot storingen leiden. Het is echter vrij gemakkelijk om een ander kanaal te kiezen waar uw router gebruik kan van maken. In de handleiding die bij uw draadloze router geleverd wordt, vindt u beslist snel hoe u dit moet doen. En dan surft u meestal alleen op deze frequentie.
 • Met een repeater surft u ook op de 1e en 2e verdieping.
  Vaak zijn de moderne huizen goed geïsoleerd: buitenmuren, ramen, maar ook plafonds. Dan kan het gebeuren dat het Wifi signaal vrolijk op te pikken valt op het gelijkvloers, maar dat u geen signaal meer detecteert op de eerste of tweede verdieping. Een repeater brengt hier soelaas. Een repeater is een apparaatje dat geplaatst wordt op de plek waar het signaal nog net toereikend is. En precies dit toestelletje geeft een soort “zwiep” aan het signaal waardoor het plots wel kan worden opgepikt op de bovenliggende verdieping(en). Repeaters zijn niet duur (vanaf een € 40 euro) en gemakkelijk te installeren. Spreek er eens over met uw hardware leverancier.
 • Vermijd de blackspots in uw huis.
  In elke woning, appartement of zaak is niet elke plaats even goed om draadloos internet op te pikken. En vaak kan het op een meter aankomen. Dus, indien u een probleem heeft met uw draadloze internetverbinding aan de tafel, zetel of bed, kijk dan eens op een andere plek in de kamer. Vaak geeft dit plots wel een heel goed signaal.
  Nog een onverwachte tip is om (terras-)deuren en ramen te sluiten. In de meeste woningen zit tegenwoordig superisolerend glas. Dat houdt ook heel goed radiosignalen tegen. Maar als uw ramen, én deze van uw buren, openstaan is er veel meer kans dat de wifi signalen uit uw buurt uw ontvangst storen. En dit is snel te verhelpen door uw deuren en ramen te sluiten.

En soms komt het ook voor dat niets helpt. Dan is er nog steeds de goede, oude kabelverbinding. Netwerkkabels halen immers hoge snelheden en hebben geen last van de omgeving. Plug een kabel in de modem en verbind deze met de internettoegang op uw pc en het surfen verloopt plots rimpelloos.  Nog een tip: zet een dLAN systeem op. Hierbij schakelt u uw modem / router aan op een stopcontact en een ander toestel verbindt het stopcontact nabij uw computer met uw internetpoort. Met de huidige toestellen haalt u hoge snelheden en ze zijn eenvoudig om te monteren.

Besluit.
Draadloos internet zorgt voor gebruiksgemak en comfort bij het surfen op het internet. Indien veel mensen gebruik maken van hetzelfde kanaal of indien uw wifi router slecht geplaatst is, kan snel ergernis en frustratie opduiken. Met bovenstaande eenvoudige en goedkope tips kan de kwaliteit en de snelheid van uw draadloze internetverbinding gevoelig worden verbeterd.

Patrick Puype – www.2trees.be

Een gedachte over “Tips om uw internetverbinding te verbeteren.

 1. Van de week een wifiversterker gekocht bij wifirepeaters.nl en werkt perfect tot op zolder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s