Hoe een goede Google Adwords opmaken?

Google Adwords tips.

Met Google adwords toont u uw online advertenties aan mensen die uw producten of diensten zoeken.

Van Google Adwords wordt algemeen aangenomen dat het een van de effectiefste middelen is om via het internet reclame te maken voor producten, diensten of bedrijven. Wat maakt een Google campagne een succes? Hoe begint u aan een Google Adwords reclame? En wat doet beslist best niet? In dit artikel leert u hoe een goede online reclamecampagne op te maken.

Waarom is Google Adwords zo succesvol?

Google Adwords reclame kan eigenlijk niet anders dan bijzonder succesvol zijn. De mensen gebruiken het internet (google) om informatie op te zoeken op het moment dat zij er behoefte aan hebben. En Google speelt hierop in door de advertenties zelf maar te vertonen bij mensen waarvan de zoekwoorden overeenkomen met wat zij zoeken. Bovendien betaalt u aan Google enkel voor de bezoekers die via de Google ads op uw site geleid worden. Werkelijk heel doeltreffend dus.

Dat is zo. Op voorwaarde dat uw advertentie professioneel en met kennis van zaken is opgemaakt. Niet alleen de advertentieteksten zelf, maar ook zoekwoordenlijsten, profiel van uw klanten, bestemmings-URL, enz. Want de “technische” instellingen van een Google Adwords campagne bepalen in grote mate de kwaliteit van uw bezoekers én staan in voor een lage kostprijs per klik (per bezoeker). En hier kan het soms haperen. Een Google Adwords professional is immers afhankelijk van de briefing door zijn klant. Als deze briefing niet doordacht, correct en realistisch is opgemaakt, wordt het moeilijk om een doeltreffende Google reclamecampagne te ontwerpen.

Hoe een goede Google Adwords campagne opmaken?

Voor alle duidelijkheid, hier hebben we het over de voorbereiding die een Google adverteerder vooraf moet maken om tot een doeltreffende Google Adwords campagne te komen. Dit vormt gelijk hoe de basis van de succesvolle Google Ads en kan enkel door de adverteerder zelf gebeuren. Deze voorbereiding leidt dus tot een goede briefing voor de Google Adwords professional.

Ons bedrijf, 2TREES, is erkend als Google Engage partner voor Google Adwords. Voor elke nieuwe Google ads bespreken wij met onze klant een aantal kernzaken die van belang zijn voor de opmaak van trefzekere internet reclamecampagnes:

 • Wat wilt u online adverteren?
  Dit lijkt heel evident, maar is het niet. Voor een succesvolle Google reclamecampagne werkt u best met zo concreet mogelijke doelstellingen. Dit betekent dat een campagne voor een product of dienst beter resultaat zal opleveren dan meer algemene campagnes. Probeer als online adverteerder dus naar de essentie van uw reclame te gaan bij het beantwoorden van de vraag wat u nu precies wenst te adverteren.
 • Wat wilt u bereiken met uw Google Adwords?
  Dit is belangrijk om de juiste advertentieteksten te kunnen opmaken. In de online advertenties zullen we precies dat beloven wat de mensen zullen krijgen. Ter zelfde tijd vragen we uw (toekomstige) klanten om datgene te doen wat u (adverteerder) wilt bereiken met uw reclame. Klikt een beetje moeilijk? Wel het is ook niet gemakkelijk in de praktijk, maar wel heel noodzakelijk om succes te hebben.
 • Wie zijn uw toekomstige klanten?
  Zijn ze mannelijk of vrouwelijk? Oud of jong? Leven ze in uw buurt of verderaf? Probeer een zo accuraat beeld te schetsen van wie uw klant moet zijn. Dat haalt u natuurlijk uit uw businessplan, maar het is toch altijd goed om even uw klantenbestand te overlopen om te kijken of uw klanten aan dit profiel beantwoorden. Soms staat u voor een verrassing.
 • Hoeveel budget stelt u beschikbaar?
  Google reclame is heel doeltreffend. Toch stelt u best vooraf een budget op en laat dit door de Google professional in het oog houden. Uw internet reclame moet immers rendabel blijven. Weet dat hoe groter uw advertentiegebied, hoe meer mensen u kan bereiken en hoe duurder een campagne zal zijn. Daarom is het zaak om zoveel mogelijk nuttige kliks (bezoekers) te krijgen zodat direct zaken kan doen.
 • Wie zijn uw belangrijkste concurrenten?
  Ook dat is een heel belangrijk gegeven voor 2TREES bij de opmaak van een Google Adwords campagne. Uw concurrenten, en het feit of zij ook via Google adverteren, kan een impact hebben op de kostprijs per bezoeker. Bovendien is het altijd goed om vooraf te kijken waarvoor zij online reclame maken en dan te zorgen dat uw eigen Google ads zich positief onderscheiden van de teksten van uw concurrenten.

Nog een raad voor wie in het buitenland wil adverteren met Google. Vaak wordt de fout gemaakt om gewoon een land te kiezen voor buitenlandse expansie. Vergeet niet dat België (Vlaanderen) relatief piepklein is in vergelijking met b.v. Duitsland, Frankrijk, … In ons land merken we snel verschillen tussen de provincies. Dat is in het buitenland nog sterker. Daarom is het steeds aan te bevelen om eerst een (kleine) buitenlandse regio te nemen om te starten met een buitenlandse Google Adwords. Daarmee kunt u dan ervaring opdoen om uw Google campagnes te evalueren en bij te sturen. Later kan deze gerust worden uitgebreid, maar steeds beetje bij beetje. Zo zorgt u er ook voor dat u buitenlandse leveringen en na-verkoop service kwaliteitsvol blijft en houdt u een en ander betaalbaar.

Besluit.

Google Adwords is een van de doeltreffendste online reclamemiddelen op voorwaarde dat uw briefing voor de Google professional accuraat, realistisch en correct is opgemaakt. U beslist zelf wat u wilt adverteren, aan wie en hoeveel u wenst te besteden. Verstandige adverteerders laten hun Google Adwords campagnes ontwerpen door een Adwords professional.
Voor meer info of voor een concrete prijsofferte, neem nu contact op met 2TREES.

Patrick Puype – http://www.2trees.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s