De voordelen van een online shop.

Een onlineshop is vaak een echte winst- maker voor KMO of winkelier.

Een onlineshop is vaak een echte winst- maker voor KMO of winkelier.

Starten met een online shop is meestal een heel verstandige beslissing. Een webshop groeit na verloop van tijd vaak uit tot een echte winstmaker voor de handelaar. Maar ook de consument ervaart veel voordelen bij het online shoppen. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen en tonen we hoe een online shop hierdoor meer winst kan opleveren voor de KMO of winkelier.

Wat is e-commerce?

Men spreekt van e-commerce van zodra er goederen of diensten via het internet worden gekocht of verkocht. Dat is dus iets ruimer dan alleen via een webshop producten verkopen. Ook indien men met een gewone website artikels kan bestellen, valt men onder de e-commerce wetgeving. Alle verkoop via het internet is dus aan wettelijke regels gebonden. En dat is belangrijk voor zowel de bescherming van de consument als voor de handelaar zelf.

Deze wet op de internetverkoop legt enerzijds bepaalde regels op waaraan een website of webshop moet voldoen. Dit zijn vnl. een aantal verplichte vermeldingen die op een site moeten aanwezig zijn. Anderzijds zijn er een aantal vaste stappen die moeten gevolgd worden en speelt ook de wet mee die de bedenktijd en de sperperiode regelt. Daarom is het heel belangrijk om voor een online shop samen te werken met een webontwikkelaar die vertrouwd is met de e-commerce.

De voordelen van een online shop.

De voordelen van een online shop. zijn tweeërlei. Aan de ene kant heeft de internetverkoop vaak een aantal bijzondere troeven voor de handelaar zelf. Zie o.a. het artikel “Waarom een webshop een goede beslissing is“. Maar net evengoed is online shoppen voor de consument heel aangenaam en voordelig. En deze voordelen versterken het succes voor de handelaar zelf. Welke zijn nu De voordelen van een online shop. voor de consument.

  • Vooreerst is online kopen heel gemakkelijk en comfortabel. Door het gebruik van snel internet zoals breedband of ADSL verbindingen is surfen werkelijk aangenaam. En nu met de doorbraak van de iPad en andere tablet computers wordt deze trend nog versterkt. Online kopen is een aangename bezigheid.
  • Via het internet is een groot productenaanbod beschikbaar met een paar muisklikken en zonder dat men zich moet verplaatsen. Tip: zorg dus dat er op uw webshop ook een ruime keuze verschillende producten per categorie zichtbaar is. Het gemak waarmee men verschillende producten kan zien speelt is een pluspunt voor de online verkoop.
  • Nog een voordeel is het gemak waarmee verschillende producten kunnen worden vergeleken via het internet. Enerzijds zijn er de vergelijkingssites om informatie te halen. Anderzijds wordt er snel tussen verschillende producten gesurft door de e-consumenten.
  • Ook een sterk voordeel: bij online aankopen zijn de aankoopprijzen meestal lager dan in een fysische winkel. Dat komt doordat de vaste kosten minder groot zijn. Maar ook de rotatie is vaak groter en de kans op winkeldochters kleiner. En dit werkt voordelig op de prijs.
  • En ten laatste is er het gemak waarmee kan besteld worden. Met een druk op de knop (belangrijk voor impulsaankopen!) koopt de e-klant via het internet producten of diensten. En zonder moeite wordt de bestelling een paar dagen aan de deur afgeleverd. Als dat niet gemakkelijk is.

Besluit.

Een online shop is een heel verstandige beslissing voor een KMO, handelaar of winkelier. Tegenwoordig bestaan er al professionele webshops aan heel interessante voorwaarden. Het is wel belangrijk om samen te werken met een goede webbouwer die onderlegd is in deze tak van internetverkoop. Zo bent u zeker dat uw webshop goed zal werken, volledig in orde is met de geldende wetgeving en dat uw consumenten online shoppen een aangename ervaring vinden.
Meer informatie over een goede webshop en onze voorwaarden: contacteer nu 2Trees.

Patrick Puype – 2trees.be

Plaats een reactie