Uw zaak vindbaar maken voor smartphones.

Een goede vindbaarheid is een extra troef voor uw bedrijf of zaak.

Een goede vindbaarheid is een extra troef voor uw bedrijf of zaak.

Sedert de opkomst van de iPhone gebruiken steeds meer mensen gebruiken smartphones. Dit gebeurt niet alleen voor zakelijke toepassingen. Ook in de vrije tijd zijn smartphones heel nuttig. Maar nog te weinig websites zijn aangepast voor mobiel internet. En daarvoor is de nieuwe iPhone MobileWeb website van 2TREES de oplossing.

Waarom is een goede vindbaarheid voor iPhones belangrijk?

Steeds meer mensen gebruiken een smartphone. Eerst voor bedrijfstoepassingen (checken e-mails, route opvragen, files nakijken, …) maar nu ook privé. Wie b.v. snel wil controleren of een restaurant wel open is of de openingsuren nakijken van een winkel ondervindt snel het belang van vindbaar te zijn voor iPhones.

Meestal is het geen probleem om online te geraken met een mobiele telefoon. Hét groot probleem is eigenlijk dat nog heel weinig gewone of KMO websites geschikt zijn om informatie te geven via de iPhone, Blackberry, HTC, Samsung of ander smartphonemerk. De vaakst voorkomende fouten zijn:

  • de gezochte website laadt erg, erg, erg traag in. Dat is normaal voor websites die ontwikkeld zijn om met een laptop, desktop of notebook gevonden te worden. Maar dat is wel heel ergerlijk voor een klant.
  • de pagina’s zijn vrijwel onleesbaar doordat ze helemaal geen rekening houden met de leesgrootte van een smartphonescherm. U kunt wel scrollen tot uw vingernagels afgesleten zijn.
  • de belangrijkste informatie voor onderweg is daardoor heel moeilijk te vinden op een mobiele telefoon. Ook logisch want de gegevens zitten meestal weggestopt in de paginaopmaak voor grote schermen.
  • de meest nuttige links werken vaak helemaal niet. En zeker als dit over de telefoonnummer gaat, is het wel echt vervelend.

Nog een bijkomend probleem is dat er niet echt een standaard is voor mobiele telefoonapparaten. U hebt de iPhone die met het Apple Operation System werkt. Maar daarnaast bestaat er ook nog BlackBerry, Symbian (Nokia), WebOS (hp), Windows Mobile, … terwijl veruit de meeste smartphones met Android (Google software) draaien. Niet echt eenvoudig om Uw zaak vindbaar maken voor iPhones.

Uw zaak vindbaar maken voor smartphones.

Om de hoger beschreven problemen op te lossen en uw bedrijf, zaak of winkel snel en goed vindbaar te maken voor alle smartphones biedt 2TREES nu de iPhone infosite website aan. Deze iPhone website werkt samen (naast) uw gewone website. Uw website switcht automatisch naar de smartphone versie over bij zoekopdrachten via een iPhone, BlackBerry, HTC, Samsung of andere mobiele telefoon.

Uw zaak vindbaar maken voor smartphones. is hiermee kinderspel. Alle bedrijfsinformatie die nuttig is voor mobiele consultaties staat netjes vermeld in 2 of 3 webpagina’s die speciaal geschikt zijn om te bekijken met een smartphone. En heel belangrijk: deze smartphone website werkt met alle actuele besturingssystemen. Er zijn 2 versies beschikbaar:

  • MobileWeb2 – Op de homepagina staat uw logo, telefoonnummer (aanklikbaar om te bellen) en de navigatie. Op de contactpagina staan uw bedrijfsnaam, adres, openingsuren en een Google situatieplan. Kostprijs: 295 euro, excl. BTW.
  • MobileWeb3 – Naast bovenstaande homepagina en contactpagina heeft deze iPhone website een extra pagina voor een commerciële beschrijving (5 regels) over uw zaak, uw producten, merken, menu’s, troeven of specialisaties. Zo weten mobiele klanten perfect wat u aanbiedt. Kostprijs: 395 euro, excl. BTW.

Belangrijk: zowel voor de mobiele website met 2 en met 3 pagina’s wordt de bestaande webiste aangepast met een verwijslink zodat de omschakeling automatisch gebeurt tussen de bedrijfswebsite (opzoeking met een gewone computer of laptop) en mobiele website (voor smartphonegebruik). En deze speciale mobiele website werkt natuurlijk op alle merken van smartphones.

Besluit.

Met steeds meer smartphones in gebruik is het een grote troef indien uw bedrijf of zaak ook met iPhones of andere mobiele telefoons vlot gevonden wordt. Meer informatie over deze speciale mobiele websites of voor bestellingen, neem contact op met 2TREES.

Patrick Puype – 2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s