Meer goede tips om bestaande webshops te verbeteren.

Meer goede tips om bestaande webshops te verbeteren.

Een aantal commerciële tools kunnen uw online verkoop sterk verbeteren.

Het internet is een belangrijke bron voor miljoenen mensen om producten of diensten aan te kopen. Maar niet alle online shops halen een goed verkoopresultaat. Vorige week bespraken we Tips om een webshop te verbeteren. om bestaande webshops te verbeteren. Hier volgt een tweede serie van goede tips om meer online te verkopen.

Meer goede tips om bestaande webshops te verbeteren.

Consumenten moet u leiden. Ze wensen zekerheid, gerust gesteld worden en ze willen geholpen worden. Bij online verkoop is dit net zo. Hier volgen Meer goede tips om bestaande webshops te verbeteren.

  • Na enige tijd (vanaf een half jaar) beschikt u reeds over een schat aan waardevolle informatie. Dat haalt u uit het analyseprogramma van de bezoekers op uw webshop (zie artikel “Luister naar wat uw website u vertelt“). Het actualiseren van de SEO van uw online shop aan de hand van deze statistiekgegevens is onmisbaar om uw webshop bovenaan de zoekresultaten op het internet te houden.
  • Een Call to Action knop nodigt uw bezoekers direct uit om een bestelling te plaatsen of om te reageren. Zorg dat deze opvallend aanwezig is op elke plaats waar dit nuttig is. Niets is gemakkelijker voor een klant om direct “Ja” te klikken als men een leuk product ziet.
  • Met discrete reclamebanners kunnen niet alleen de nieuwste producten op de onlineshop getoond worden. Ze zijn ook bijzonder geschikt om continu een greep uit het assortiment naar voor te halen. Zorg er wel voor dat ze de aandacht niet wegtrekken van de hoofdzaak van een pagina. Ze mogen aanwezig zijn, maar discreet op de achtergrond. Indien ze “random” ingesteld staan, krijgt de online consument nog de indrukt dat het telkens om nieuwe producten gaat.
  • Klanten die dit product kochten, hadden ook interesse voor… Dit kan worden gebruikt om gelijkaardige artikels aan te prijzen (b.v. CD’s, boeken, reizen, mode, …) of om complementaire producten te verkopen (b.v. handschoenen bij mutsen, handtassen bij schoenen, assortiment boren bij boormachine, voorraad meel bij zelfbakovens, …) Amazon (www.amazon.com) in de Verenigde staten behaalde hierdoor uitstekende resultaten.
  • En het ultieme online reclamemiddel is natuurlijk een speciale actiepagina instellen als landingspagina van uw online shop. Succes gegarandeerd want werkelijk élke bezoeker ziet gewis hetgeen u hier aankondigt. Onderzoek leert bovendien dat bijna niemand deze extra klik storend vindt (blijft beperkt tot 1). Integendeel, meestal stelt men het bijzonder op prijs om zo snel informatie te krijgen over promoties, tijdelijke acties, voordelen, … Op deze pagina kunnen bezoekers kiezen om direct een bestelling te plaatsen of om verder te gaan naar de eigenlijke webshop.

Bovenstaande commerciële functies hebben hun nut voldoende bewezen in de praktijk. Het is evident dat ze niet alleen gelden om bestaande onlineshops te verbeteren. Ook nieuwe webshops kunnen er veel baat bij hebben indien ze van de eerste keer worden ingebouwd. Zie ook artikel “Doeltreffende tips om bestaande webshops te verbeteren“.

Wanneer heeft uw online shop onderhoud nodig?

Net zoals uw bedrijf steeds weer evolueert, veranderen ook uw klanten en hun koopgedrag continu. Daarom is het aangewezen om elke 6 maand de optimalisatie van uw onlineshop bij te werken (beperkte SEO). De optimalisatie actueel houden, zorgt er voor dat de zoekmachines de juiste zoekwoorden blijven herkennen. Het maakt dat uw webshop gemakkelijker gevonden wordt en hoger wordt weergegeven in de zoekresultaten op het internet.

Zeker elk jaar is een groot onderhoud nodig van een goede online shop. Bij een grote SEO beurt kijken we niet allee naar het zoekgedrag van uw bezoekers. We bekijken de trends, checken de links, schonen uw databanken op en controleren alle functies op hun werking (zie ook artikel: “Wat is een uitgebreide SEO“). Zo blijft uw webshop optimaal presteren op het internet en verhoogt het gebruikscomfort voor uw klanten.

Besluit.

Een aantal commerciële toepassingen en functies verbeteren direct de prestaties van een webshop. Maar evengoed is een periodiek onderhoud noodzakelijk om de verkopen op peil te houden en om snel nieuwe klanten aan te trekken.
Voor meer informatie of voor een prijsofferte, contacteer 2Trees.

Patrick Puype – 2trees.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s