Vijf eenvoudige tips om uw website te verbeteren.

5 eenvoudige SEO tips voor een bestaande website.

Een goed gebouwde sitemap verbetert sterk uw website.

De SEO (optimalisatie) zorgt dat uw website bovenaan de zoekresultaten geplaatst wordt. Daarom is een goede optimalisatie heel belangrijk voor uw site. De volgende vijf eenvoudige SEO tips kunnen de resultaten uit uw website heel sterk verbeteren. Bovendien kunt u zelf de nieuwe SEO van uw website voorbereiden. En… ze kunnen door elke website of webshop worden gebruikt.

Waarom is SEO belangrijk voor een website?

Een goede SEO (ook optimalisatie voor het internet genoemd) maakt dat uw website beter opgemerkt wordt door zoekmachines en dat uw inhoud sneller en beter wordt geïnventariseerd. Het resultaat is steeds dat uw website hoger in de zoekresultaten terecht komt en dat u meer bezoekers aantrekt. SEO bestaat uit een aantal technische ingrepen die op uw website worden toegepast. Maar de basis hiervoor wordt gevormd door de informatie die op uw site aanwezig is, de statistiekgegevens van uw bezoekers en uit het surfgedrag van uw klanten.

De maatschappij en uw eigen zaak evolueren constant. Ook de zoekopdrachten, zoekwoorden en het surfgedrag van uw bezoekers wijzigt na verloop van tijd. Daarom is het belangrijk om minstens 1x per jaar de ingebouwde SEO van uw website te herbekijken en om bij te werken aan de realiteit. Zo blijft uw website sterk presteren en blijft u de juiste klanten aantrekken via het internet. De volgende Vijf eenvoudige tips om uw website te verbeteren. maken het u een stuk eenvoudiger.

Vijf eenvoudige tips om uw website te verbeteren.

De eerste keer (SEO voor een nieuwe site) is het moeilijkste. Maar een vakbekwame webdesigner weet hier beslist raad mee. Voor de eerste SEO gebruiken we de informatie die op uw website voorkomt. Verder zoeken we naar de meest waarschijnlijke zoekopdrachten en kijken we ook de sites van uw voornaamste concurrenten na. Deze informatie wordt dan gebruikt om een nieuwe site te optimaliseren. Hoe kunt u de SEO van uw website na een jaar verbeteren?

  • Optimaliseer de tekst op de homepagina van uw website. De homepagina is de belangrijkste pagina van uw website. De tekst die hierop vermeld is, moet dan ook de voornaamste zoekwoorden bevatten. Het is aan te bevelen om de top 5 zoekopdrachten van het voorbije jaar op te zoeken en -indien nodig- deze te verwerken in de introtekst van uw homepagina. De 5 belangrijkste zoekwoorden voor uw zaak kunt u halen uit een goed analyseprogramma of via de google keyword tool.
  • Voeg extra pagina’s over uw kernactiviteiten toe aan uw bestaande website. Indien u nog tevreden bent over het uitzicht en de inhoud van uw website, is dit een heel goede SEO tip. Door (een paar) nieuwe informatiepagina’s over uw belangrijkste werk toe te voegen, geeft u de zoekmachines meer info (woorden) over wat u doet en wat voor uw bedrijf belangrijk is. Zorg er terug voor dat de top 5 zoekwoorden in de tekst verwerkt zijn. Een paar sprekende foto’s maken deze pagina’s commercieel aantrekkelijk. Vergeet niet om bijschriften bij de foto’s te plaatsen en laat elke pagina apart optimaliseren.
  • Na een jaar stelt men vaak vast dat er onbekende zoekwoorden in de resultaten van het analyseprogramma van uw website voorkomen. Laat in elk geval de zoekwoordenlijst en de SEO beschrijving bijwerken. Zo trekt u gauw veel extra bezoekers aan per jaar.
  • Bekijk elk jaar systematisch de websites van uw voornaamste concurrenten. Controleer de teksten, functies, foto’s, … Indien er belangrijke, nieuwe zoekwoorden op voorkomen, dan zorgt u best dan ook uw website in deze zin aangepast wordt. Denk maar aan de huidige populariteit van alles wat “groen”, “ecologisch”, “maatschappelijk verantwoord”, enz. is. Zo blijft uw website actueel en up-to-date, ook wat nieuwe trends aangaat.
  • Een goede website wordt een heel sterk door het toevoegen van een goed opgebouwde sitemap. Voor relatief kleine sites kan dit perfect via interne links gestuurd worden. Meer uitgebreidere websites (vanaf 10 pagina’s) met veel subpagina’s verbeteren sterk door het inbouwen van een XML-sitemap. Een XML sitemap zorgt er voor dat de zoekmachines heel gemakkelijk en snel lezen hoe uw site in elkaar zit en welke informatie er op staat. Met een XML sitemap wordt nieuwe inhoud veel sneller opgeslagen door zoekmachines en wordt uw site veel vaker vertoond bij relevante zoekopdrachten.

Besluit.

Een goede optimalisatie is onmisbaar voor een moderne, goed werkende website. Een jaarlijkse update van de SEO van een bestaande website is evenwel sterk aan te bevelen. De hoger vermelde tips helpen u om zelf uw nieuwe SEO voor te bereiden. Door de ingebouwde SEO elk jaar aan te passen aan de analyseresultaten van uw website en rekening te houden met de actuele bezoekerstrends blijft uw site sterk presteren en veel bezoekers aantrekken. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neem nu contact op met 2TREES webdesign, e-promotie, webshops.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s