Vijf kernvragen om een goede website te maken.

Een goede website vergt een goede voorbereiding.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om de perfecte website te maken.

Een goede website maken vergt een goede voorbereiding. Er zijn nl. een aantal kernpunten die er voor zorgen dat een website goed gevonden wordt op het internet en doet wat men er van verlangt. De volgende 5 kernvragen zijn een onmisbare hulp voor het ontwerpen en bouwen van een goede website.

Waarom is een goede website belangrijk?

Een goede website is tegenwoordig even onmisbaar als een degelijk businessplan of als een goede boekhouder. Het zorgt er voor dat uw producten of diensten via het internet bekend worden en dat nieuwe klanten met u contact opnemen. Een goed gebouwde website zorgt er bovendien voor dat u voor een deel gratis promotie krijgt via het internet. Want een goed ontworpen website vertelt de zoekmachines wat u doet en toont u aanbod aan mogelijke, nieuwe klanten. Dit gebeurt gratis en spontaan zonder dat het u enig reclamebudget kost. Deze Vijf kernvragen om een goede website te maken. zijn dus heel belangrijk opdat uw website precies datgene zou doen waarvoor hij bedoeld is.

Vijf kernvragen om een goede website te maken.

Een nieuwe website wordt gemaakt om uw bedrijf of zaak vooruit te helpen. Dit kan echter voor een aantal verschillende redenen zijn. En meestal verschillen ook de verwachtingen van de website. Het is daarom goed om vooraf nauwkeurig uw “huiswerk” te maken. Let wel, deze voorbereiding gaat volledig over wat u wilt dat uw website u oplevert en hoe u er mee wilt werken. Dit heeft niets te zien met de wijze waarop uw nieuwe site zal worden gebouwd. Dat is eerder technisch en dat behoort tot de expertise van een goede webbouwer.

  • Wat wilt u met uw website bekend maken? Meestal zijn dit de producten die u verkoopt of de diensten die u aanbiedt. Het is best om dit even op papier te zetten. Op die manier kan een goede webdesigner beter de ideale structuur van uw nieuwe site bepalen. Want hoe duidelijker de structuur, hoe beter zoekmachines uw activiteit begrijpen en hoe gemakkelijker zij uw website aan de juiste klanten op het internet tonen.
  • Wat verwacht u van uw nieuwe website? M.a.w. wat wilt u dat uw website voor resultaat geeft? Dat kan voor iedereen een beetje verschillend zijn. Het kan gaan van mensen laten bestellen, afspraken laten aanvragen, documentatie opvragen, nieuwe producten promoten, enz. Dit punt duidelijk vermelden bij uw webbouwer is noodzakelijk omdat dit invloed kan hebben op zowel de inhoud als de opbouw van uw website.
  • Moeten er bepaalde speciale functies of tools aanwezig zijn op uw website? Sommige branches hebben nu eenmaal verplichte vermeldingen of zaken die klanten gewoonweg verwachten. B.v. erkenning voor advocaten, beroepsverenigingen voor banken en verzekeraars, vergunningen voor installateurs, enz. Soms is er een nuttig filmpje of links noodzakelijk. Maak best een lijstje vooraf en bespreek het belang met uw webbouwer.
  • Wilt u uw website zelf onderhouden achteraf? Dit is bepalend voor het soort website dat u zal aangeboden worden. Hou wel voor ogen dat zelf een website onderhouden tijd vergt. Het is ook niet steeds gemakkelijk om goede, foutloze teksten voor internet te schrijven. Indien u dit niet goed in de vingers heeft, of niet de nodige tijd kan vrijmaken, neemt u best een onderhoudscontract. Zo blijft uw website er ook na een jaar nog top uitzien.
  • Welk budget wilt u maximaal besteden aan een website? Het is goed om hier vooraf duidelijkheid over te scheppen met uw leverancier van een goede website. Indien u maar 500 euro veil heeft voor een website heeft het geen zin om een offerte te laten maken van 1.500 euro. Weet dat hoe meer functies en eisen u verlangt, hoe duurder een website is. Indien u vooraf uw budget opgeeft, kan een goede webdesigner hiermee rekening houden. Dit vermijdt verrassingen aan beide kanten.

Besluit.

Om een goede webiste te maken is het nodig om vooraf een aantal zaken onder elkaar te zetten qua inhoud, werking en budget. Door bovenstaande 5 kernvragen nauwgezet en eerlijk te beantwoorden kan een webbouwer alle elementen voor uw nieuwe website perfect op elkaar afstemmen en de structuur en opbouw zo zoekmachine-vriendelijk uitwerken. Op deze manier krijgt u de best mogelijke website aan de goedkoopste prijs. Voor meer informatie of voor een gesprek over uw website, neem vrijblijvend met 2Trees contact op.

Patrick Puype – 2TREES.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s