Voordelen van een e-nieuwsbrief voor uw bedrijf.

Een e-nieuwsbrief biedt unieke voordelen voor uw promotie.

Een e-nieuwsbrief biedt unieke voordelen voor uw promotie.

Contact houden met klanten, relaties en toekomstige klanten is heel verstandig. Hiervoor is de e-nieuwsbrief een ideaal middel. Op geen andere manier combineert u de voordelen van een nieuwsbrief met de snelheid en de lage kostprijs. In dit artikel leest u meer over deze voordelen en hoe u hier winst kunt uit halen.

Wat is een e-nieuwsbrief?

Eenvoudig gesteld is een e-nieuwsbrief een bericht dat via het internet wordt verstuurd aan een groep mensen of bedrijven. Zo’n nieuwsbrief kan mooi ge-lay-out zijn in de huisstijl van uw zaak. Maar net evengoed kan het een eenvoudig tekstbericht zijn. Een e-nieuwsbrief komt in elk geval steeds toe als e-mailbericht in een inbox. Dat is belangrijk omdat het de garantie is dat er steeds iemand uw bericht zal zien.

In wezen zijn er drie zaken belangrijk. Het ontwerp van uw nieuwsbrief zorgt er voor dat de aandacht getrokken wordt op uw bedrijf, uw producten of uw website. Een professioneel opgemaakte lay-out laat uw bericht opvallen en nodigt uit om de inhoud te lezen. De inhoud zelf maakt dat abonnees reageren, contact opnemen en bestellingen plaatsen. Het aanbod moet concreet zijn, goed geschreven zijn en commercieel opgesteld zijn. Tenslotte is er de adressenlijst waarnaar uw bericht verstuurd wordt. De e-mailadressen moeten steeds bijgewerkt en up-to-date zijn voor een goed resultaat

Voordelen van een e-nieuwsbrief voor uw bedrijf.

Onderzoek naar het gebruik en de resultaten uit e-nieuwsbrieven zijn unaniem. Het is het ideaal middel om regelmatig contact te houden met (potentiële) klanten, hun aandacht op uw producten of diensten te vestigen en dit aan een lage kostprijs. Bovendien zijn de resultaten direct meetbaar. Maar er zijn nog meer Voordelen van een e-nieuwsbrief voor uw bedrijf.

  • Met een eigen e-nieuwsbrief verhoogt u systematisch het aantal klanten en verhoogt u stelselmatig uw omzet. Indien u b.v. maandelijks een nieuwsbrief uitstuurt, blijft uw bedrijf continu onder de aandacht van mogelijke klanten. Van zodra uw aanbod hen aanspreekt, zullen ze contact nemen.
  • Een e-nieuwsbrief verstevigt de relatie tussen uw bedrijf en uw klanten. Precies door het regelmatig contact en de band die u hiermee creëert. Hierdoor blijft uw klant langer klant en kan de omzet per klant verhogen.
  • E-nieuwsbrieven bieden de mogelijkheid om te reageren met een muisklik. Door b.v. een aanbod aan te klikken kan de abonnee direct bestellen. Dit gemak verhoogt de respons en maakt het resultaat van een actie direct meetbaar.
  • Een e-nieuwsbrief versturen gaat snel en gemakkelijk. Daarom is het ideaal om telkens een specifiek voorstel uit te werken dat perfect aan de marktvraag tegemoet komt. Ook dit verhoogt de respons. Of om een promotie te combineren met tips en informatie.
  • Een correcte analyse van de resultaten van uw nieuwsbrieven geeft u veel informatie om de verkoop- en marketingbeslissingen voor uw bedrijf bij te sturen en te verbeteren.

Vergeet tenslotte ook niet dat een e-nieuwsbrief aan wettelijke regels onderworpen is. Lees meer.

Besluit.

Een e-nieuwsbrief is een uniek promotiemiddel voor elk bedrijf door de doeltreffendheid, de lage kostprijs en de snelheid van uitvoering. Voor een goed resultaat is het wel noodzakelijk om een professionele lay-out te gebruiken, het aanbod internetvriendelijk te formuleren en uw bericht met een aangepast mailprogramma te versturen. Hiervoor doet u best beroep op een goed internet communicatiebedrijf. Voor meer info of een vrijblijvende offerte, contacteer nu 2Trees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s