Prognoses en e-commercetrends in België.

E-commerce in België verwacht sterke groei in de toekomst.

E-commerce in België verwacht sterke groei in de toekomst.

December is meestal de maand waarop men gegevens verzamelt en doelstellingen voor de toekomst formuleert. Ook de e-commerce ontsnapt hier niet aan. Voor bedrijven en winkels die online verkopen zijn de Prognoses en e-commerce trends in België nuttige informatie. Maar ook wie straks met een webwinkel wil starten kan ze gebruiken voor een goed buisinessplan.

Prognoses en e-commercetrends in België.

Elk jaar peilt BeCommerce naar de toestand en de verwachtingen van de online handel bij hun leden. Hieruit blijkt dat de Belgische e-commercebedrijven dit jaar gedurende de eindejaarsperiode een omzet verwachten van ongeveer 750 miljoen euro, een stijging van 45 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Belgen winkelen ook steeds vaker online. Een belangrijke push hiertoe kwam er door de Maestro kaart aangepast te maken voor online betalingen. Maar ook het gegeven dat ruim 73 procent van de gezinnen op het internet zijn aangesloten (en hoofdzakelijk met een snelle verbinding) en het feit dat ons land met 34 procent tot de intensiefste gebruikers ter wereld behoren, zijn hier niet vreemd aan. Dat zijn heel belangrijke Prognoses en e-commercetrends in België.

Evolutie en verwachtingen e-commerce in 2011.

Op dit moment gaan er elke dag een vijftal nieuwe webwinkels online. Op basis van de huidige Prognoses en e-commercetrends in België mogen we er van uitgaan dat dit minimum zo zal blijven in de nabije toekomst, waarschijnlijk zelfs nog iets stijgen. In de eindejaarperiode verwacht men dat ongeveer 30 % van de online klanten gemiddeld tussen de 50 à 100 euro per aankoop spendeert. Twintig procent koopt zelfs meer dan 150 euro per aankoop. Maar heel belangrijk is dat elke online handelaar verwacht dat zijn online omzet zal stijgen in 2011.

Op het vlak van betalingen vindt de online consument online betalingen zonder meer veilig en betrouwbaar. Zeker nu de aangepaste Maestro kaarten uitgerust zijn met het SecureCode veiligheidssysteem en daar bijna 80 % van de Belgische bankkaarten nu zijn aangepast voor online betaalopdrachten. Uit een recente enquête van Belga iVox blijkt dat 72 procent van de Belgen online winkelen minder stresserend vindt, 66 procent vindt het gemakkelijk, 58 procent noemt goedkoper als troef en 55 procent is van oordeel dat het sneller gaat. En dat zijn precies de troeven uit de Prognose en e-commerce trends in België waarop nieuwe online shops ten volle moeten inspelen.

Besluit.

België behoort tot de top als het over op het internet aangesloten gezinnen gaat die daarenboven tot de meest intensieve, dagelijkse online gebruikers behoren. Mede door het vertrouwen van de online consumenten in e-commerce en de verwachte omzetstijging van de online handel in de toekomst zal het online zakendoen binnenkort onmisbaar zijn voor de groei en de omzet van een bedrijf in België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s