Technisch onderhoud van een website is noodzakelijk voor een hoge ranking.

onderhoud website, site onderhoud, website update

Een jaarlijks technisch onderhoud van uw website houdt de beveiliging en de surfsnelheid op peil.

Elke website heeft er baat bij om goed gevonden te worden op het internet. Een jaarlijks technisch onderhoud van een website houdt uw site bovenaan de zoekresultaten op internet. Een periodiek technisch onderhoud is noodzakelijk om uw website snel en up-to-date te houden op programmatorisch niveau. Een overzicht.

Wat is een technisch onderhoud van een website?

Elke website is opgebouwd uit programmatuur. Vaak gebruikt men een kant en klaar programma en een voorgeprogrammeerde template (uitzicht) voor een website. Deze infrastructuur bepaalt hoe uw website werkt en staat in voor het surfcomfort bij uw bezoekers. Programmatuur is echter onderhevig aan trends en evoluties van het internet. Er komen nieuwe toepassingen op de markt. Webbrowsers evolueren, zoekmachines passen hun algoritmes aan, het surfgedrag van de mensen wijzigt, enz.

Een technisch onderhoud van een site zorgt er voor dat de programmatuur van uw website up-to-date blijft en dat nieuwe, moderne toepassingen blijven werken. Vergelijk het met het jaarlijks onderhoud van een wagen. Een aantal vitale instellingen worden nagezien en zo nodig bijgewerkt. Service- en veiligheidsupdates worden uitgevoerd en de prestaties van uw site op het internet blijven op peil. Welke voordelen heeft een technisch onderhoud van een website?

Voordelen van een jaarlijks technisch onderhoud van uw website.

Het technisch onderhoud staat los van een SEO onderhoud. Dat laatste is specifiek toegespitst op de commerciële prestaties van een site. Een technisch onderhoud houdt de programmatuur zelf (de motor van uw site als het ware) up-to-date.

  • Met een technisch onderhoud blijft de programmatie en de infrastructuur van uw website modern. We kijken alle databanken na en kuisen verouderde data en restinformatie op. We maken de cachegeheugens leeg zodat de snelheid van uw website gevoelig verhoogt. We controleren de links en herstellen broken links. We schonen gegevensbanken op en herstellen interne links tussen de pagina’s. Dit alles maakt dat de zoekmachines sneller uw site oppikken en deze hoger weergeven in de zoekresultaten.
  • Indien uw site gemaakt is met een specifiek programma (b.v. Joomla! of Drupal) kijken wij de versie na. Zo nodig upgraden wij dit programma naar de laatste, stabiele versie. Hierdoor werkt uw site zelf sneller omdat ze best aangepast is aan het actuele internettoepassingen.
  • We kijken ook de versie na van de ingebouwde opties en toepassingen. Indien dit nodig is, upgraden wij ook deze naar de laatste, stabiele versie. Voor een optimale werking van uw site is het immers belangrijk om steeds de laatste stand van de programmatuur te gebruiken.
  • Door het technisch updaten van een website blijft dewerksnelheid aangepast aan de modernste besturingsystemen van de computers. Ook het operating system van uw computer (en van deze van uw klanten) wordt door de fabrikant van tijd tot tijd bijgewerkt. Door uw website op de modernste stand te brengen, blijft het surfcomfort hoog, wat door uw online bezoekers heel aangenaam wordt ervaren.
  • Een technische upgrade van uw websiteprogramma heeft tenslotte het groot voordeel dat de beveiliging van uw sitezelf bijgewerkt wordt. De laatste stand in websitebeveiliging gebruiken is belangrijk om virussen, hackers en andere ongewenste gasten tegen te houden. Veiligheidsupdates worden immers vaak gelanceerd als reactie op nieuwe virussen, om zwakke punten van een programma op te heffen of om online bedreigingen af te wenden. Dat alleen al maakt een periodiek technisch onderhoud heel verstandig.

Besluit.

Een periodiek technisch onderhoud van een website is noodzakelijk om de prestaties van uw website modern en op peil te houden. Men adviseert site-eigenaars om minimum eenmaal per jaar een technisch onderhoud te laten uitvoeren aan de site. Alleen al uit veiligheidsoverwegingen is dit een heel verstandige beslissing.

Voor meer informatie over het technisch onderhouden van een website of voor een bestelling, neem nu contact op met 2TREES Webdesign.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s