De voordelen van responsive websites.

responsive websites, smartphone websites, tablet websites

Responsive websites passen zich automatisch aan het formaat van het toestel aan.

Tegenwoordig beschikt iedereen over verschillende toestellen om op internet te gaan. Dat betekent verschillende formaten van beeldschermen. Bovendien worden de verschillende toestellen steeds vaker dooreen gebruikt. Daarom is het zonder meer slim om hiermee rekening te houden voor uw website. Hier volgen de voornaamste voordelen van zo’n responsieve websites.

Wat zijn responsive websites?

Kort en goed, men spreekt van responsive websites als deze zichautomatisch aanpassen aan het formaat van het toestel waarop men surft. Tegenwoordig lopen deze toestellen immers uiteen. Er zijn televisies waarop men kan surfen. Daarnaast natuurlijk de desktop computers, laptops, tablet computers, mini-tablets en smartphones. Vaak verschillen de afmetingen zelfs nog binnen een categorie. Zo is het beeldscherm van b.v. een Galaxi SIII beduidend groter dan dit van een iPhone S4.

Vroeger speelde een webbouwer hierop in door het bouwen van eenaparte mobiele website, naast de eigenlijke full website. Maar tegenwoordig bestaat er een veel betere oplossing. Bij 2TREES kunt u kiezen voor responsieve websites. M.a.w. we maken slechts 1 website maar de inhoud past zich automatisch aan het formaat van het toestel aan. Dit betekent dat b.v. rubrieken op een iPhone onder elkaar komen te staan of dat de lay-out in de breedte wijzigt naar een hoogte rubriek voor een iPad. Zo’n responsive website biedt tal van voordelen.

Welke voordelen bieden responsive websites?

Anno 2013 beschikken reeds zo’n 25 % van de Belgische gezinnen over een tabletcomputer. Men verwacht dat eind dit jaar dit zo’n 40 % zal zijn. Bovendien gebeuren nu ongeveer 45 % van alle zoekopdrachten via een mobiel toestel. Het voornaamste verschil zit em in het formaat van het scherm. Met deze gebruikercijfers in het achterhoofd is het zonder meer verstandige beslissing om te zorgen dat uw website altijd optimaal weergegeven wordt. Dat is zo voor een responsieve website. Welke voordelen heeft een responsive website nog meer?

  • Het belangrijkste voordeel voor de surfer is wel dat alle informatie van een website steeds optimaal wordt getoond. Ongeacht het formaat van het toestel. De lay-out past zich automatisch aan. Dit betekent enerzijds dat alle info altijd snel en goed kan worden opgevraagd. Anderzijds zorgt dit voor veel gemak en comfort voor de klant bij het surfen op b.v. een mobiel apparaat.
  • Daar er maar een website wordt gemaakt, betekent dit dat de inhoud op een centrale plaats kan worden beheerd. De site-eigenaar moet zich dus geen zorgen maken. De informatie zal op elke toestel up-to-date zijn van zodra de website is aangepast.
  • Op het vlak van herkenbaarheid scoort een responsive website heel goed. De lay-out van uw website blijft nl. zowel op de full versie als op de mobiele lay-out behouden. De klant blijft snel uw stijl herkennen, ongeacht waarop deze surft. Dat is beslist een voordeel.
  • Responsive websites zijn volgens Google de oplossing om informatie weer te geven op mobiele toestellen. Doordat Google dit heel belangrijk vindt, pasten ze ook hun algorithmes voor de zoekopdrachten aan. Responsive website zullen hierdoor sneller en hoger worden weergegeven zodat dit een extra troef is voor de SEO van de site.
  • Tenslotte kan het statistiekenprogramma van uw website u haarfijn vertellen hoeveel men uw site bezocht via mobiele apparaten versus traditionele computers. Deze informatie is voor u van groot nut. Indien u vaststelt dat de mobiele bezoekers belangrijker voor u worden, kunt u aan deze advertenties een hogere waarde toekennen in online advertentieprogramma’s zoals b.v. Google Adwords. Of u kunt beter de opbrengst inschatten van online promotiecampagnes.

Besluit.

Mobiele toestellen zijn in sterke opmars. Deze trend zet zich snel door in het aantal mobiele zoekopdrachten. De verwachting is dan ook dat in 2014 het aantal zoekopdrachten via mobiele apparaten deze van de traditionele computers zullen overtreffen. Daarom is het heel belangrijk dat site-eigenaars hier gepast op inspelen. B.v. door gebruik te maken van een responsive website.

Meer informatie over responsive websites of voor een goede offerte,contacteer nu vrijblijvend 2TREES.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s