Zelf een website onderhouden vs website onderhoudscontract.

website onderhoud

Het onderhoud uitbesteden is veruit het verstandigst om uw website performant en doeltreffend te houden.

Het onderhouden van een website is cruciaal om goede resultaten te bekomen. Dat is makkelijk gezegd maar meestal moeilijker uitgevoerd. Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel doet u zelf het onderhoud van uw site. Ofwel laat u dit aan een professionele webdesigner over. Beide hebben na- en voordelen. Maar in de praktijk blijkt dat enkel de tweede optie volledige zekerheid biedt. Een overzicht.

Waarom is onderhoud aan een website nodig?

Elke actieve zaak is constant in beweging. Dat komt tot uiting in de website. Teksten moeten aangepast worden. Lijsten en documenten worden bijgewerkt. Foto’s vervangen, referenties krijgen een update, enz. Regelmatig een website aanpassen is voor de zoekmachines het bewijs dat uw zaak leeft en actief in de markt opereert. Zoekmachines zien graag websites die constant wijzigen. En als beloning vertonen ze deze sites hoger in de lijst met zoekresultaten.

Voor het onderhoud van de website maakt de site eigenaar best een keuze. Ofwel doet u dit zelf, ofwel worden de aanpassingen uitbesteed. Beide mogelijkheden hebben na- en voordelen. Toch leert de praktijk dat het uitbesteden van website onderhoud bijna altijd veel betere resultaten oplevert voor de werking van de site. Hoe komt dit?

Wat te kiezen: zelf uw site onderhouden of een website onderhoudscontract?

Om een website doeltreffend te onderhouden is een goede kennis nodig van het internet, de werking van zoekmachines en het schrijven van webteksten. Meestal ontbreken deze vaardigheden bij niet-professionele mensen. Het is daarom belangrijk om het onderhoud van een site toe te vertrouwen aan mensen die over de juiste kennis beschikken.

A. Zelf uw website onderhouden.

  • Op het eerste zicht is het grote voordeel van zelf uw site te onderhouden de snelheid. Aanpassingen kunnen ogenblikkelijk online komen. Er zit quasi geen vertraging tussen het opmaken van de tekst en het publiceren op het internet.
    Dat lijkt alleen maar zo. De praktijk leert dat -zeker na een tijdje- site-eigenaars vaak het aanpassen van de website uitstellen. Het is druk in de zaak, of men moet op locatie. Van uitstel komt al gauw afstel. En na verloop van tijd stelt men vast dat het onderhouden van de website niet meer gebeurt.
  • De site-eigenaar zelf weet best wat er op de website moet komen en wat niet. Dat is onbetwistbaar juist. Allen blijkt dat als men dit zelf doet, men plots minder nauwkeurig wordt. Teksten worden snel opgemaakt zonder rekening te houden met wat belangrijk is voor zoekmachines. Men verwaarloost de zoekwoorden na te kijken in de historiek. Foto’s komen onbewerkt online. En na een tijdje is de stijl van de site zoek terwijl de kwaliteit van de foto’s onderling sterk afwijken. Dan krijgt de bezoeker eerder een onverzorgde indruk van uw website.
  • Het zelf onderhouden van een website kost geen geld. Het enige wat u hiervan kunt zeggen, is dat u geen externe factuur krijgt voor dit onderhoud. Maar gratis is dat hoegenaamd niet voor u. Immers de tijd die u spendeert aan het aanpassen van uw website, bent u niet met uw kernactiviteiten bezig. Bovendien is het uw vak niet, dus zal het waarschijnlijk langer duren dan door een professional terwijl de kwaliteit van teksten en foto’s zeker niet gegarandeerd is.

B. Het website onderhoud uitbesteden.

  • Het grote voordeel is dat de teksten zoekmachine vriendelijkworden bewerkt. Ze worden opgemaakt volgens de regels van de kunst. 2TREES herwerkt nagenoeg alle teksten die klanten ons aanleveren. We maken deze zoekmachine vriendelijk. We herwerken ze volgens de regels voor webteksten. Hierdoor wordt uw website sneller opgepikt door de zoekmachines en krijgt ze een hogere ranking. In de praktijk komt ze hoger in de zoekresultaten te staan.
  • Een tweede groot voordeel is dat alle foto’s bewerkt worden vooraleer ze online komen. We snijden ze bij zodat het onderwerp beter naar voor komt. We lichten ze op, kleuren ze bij en zorgen dat ze op een passend formaat staan. Hierdoor ziet uw site er steeds verzorgd en kwaliteitsvol uit. Bovendien vragen wij extra informatie zoals b.v. bijschriften zodat ook zoekmachines weten wanneer een foto relevant is bij zoekopdrachten.
  • Met een onderhoudscontract gebeuren aanpassingen sneller en regelmatiger. Websites zijn ons vak. Daardoor beheersen wij deze materie volkomen zodat wij sneller werken dan uzelf dit zou doen. Bovendien houden wij uw timing in het oog, vragen tijdig informatie op voor aanpassingen en zorgen dat de informatie logisch geplaatst wordt. 2TREES houdt ook de structuur in het oog en zorgt dat alle inhoud relevant blijft. Daardoor vinden de bezoekers sneller inlichtingen op uw website en ervaren zij uw site als aangenaam en professioneel.

Besluit.

Het onderhoud van uw website uitbesteden aan een vakkundige webontwikkelaar is bij verre te verkiezen boven het zelf uitvoeren. Bij 2TREES bent u zelfs niet verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten voor het onderhoud van uw site. Voor wie slechts sporadisch (1 – 2x per jaar) zijn site aanpast, kan dit in regie worden uitgevoerd. U betaalt dan enkel de effectief gewerkte tijd. U ontvangt altijd een factuur voor uw boekhouding en u kunt zich blijven concentreren op uw zaak.

Voor meer informatie of voor het bestellen van een site-onderhoud,neem nu contact op met 2TREES.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s