Zorg dat uw privacy instellingen voor facebook goed ingesteld zijn.

privacy instellingen controleren is belangrijk

Correct ingestelde privacy instellingen zijn cruciaal voor een veilig gebruik van facebook.

Facebook, met wereldwijd meer dan 1 miljoen gebruikers, is onbetwistbaar de belangrijkste sociale netwerksite. Ook bedrijven en lokale zaken schakelen facebook in voor de reclame en promotie van hun producten of diensten. Prima, maar ook minder eerbare lieden hebben de voordelen van facebook ontdekt. En dit is meestal niet met de beste bedoelingen. Daarom zijn goed ingestelde privacy instellingen van facebook van cruciaal belang. Een overzicht.

Waarom is facebook zo interessant voor inbrekers en oplichters?

Facebook is de plaats waar vrienden alles met elkaar delen. Dit betekent dat de mensen heel veel persoonsgegevens ingeven op deze sociale site: massa’s persoonlijke foto’s, homevideo’s, links naar artikels, producten die zij leuk vinden, enz. De meeste mensen doen dit zonder argwaan en vergeten dat soms heel veel andere mensen die informatie kunnen opvragen. Ook dat die persoonlijke informatie eeuwig en altijd op het internet zal blijven bestaan, ontsnapt vaak aan hun aandacht. Maar na verloop van tijd vormt het facebook profiel van een actieve facebooker een schat aan persoonlijke informatie (zelfs vaak info die men liever niet meer deelt).

Ook dieven, oplichters, inbrekers en andere mensen met minder goede bedoelingen hebben sinds enkele jaren massaal de “voordelen” van facebook voor hun activiteiten ontdekt. Het is vrij gemakkelijk om de persoonlijke informatie van anderen op te vragen. Dit gebeurt natuurlijk niet onder hun werkelijke identiteit. Maar een fictief profiel aanmaken is toch o zo simpel. Dus… het verhaaltje van de kat en de melk telt hier zeker.

Tips voor een veilig gebruik van facebook.

Moet men dan bang zijn om facebook te gebruiken en zijn gevoelens, mening, foto’s, … te delen met vrienden? Neen, zeker niet. Het volstaat om rekening te houden met onderstaande tips en uw facebook aanwezigheid zal al veel veiliger zijn. Maar hoofdzaak is natuurlijk om ervoor te zorgen dat de privacy instellingen goed ingesteld zijn. Bent u niet zeker van uw zaak of bij de lichtste twijfel, aarzel niet om professionele hulp in te roepen. Tegen een eenmalige kost, kunt u alvast voor deze cruciale instellingen gerust zijn.

  • Plaats nooit vakantiefoto’s op uw facebookprofiel tijdens uw vakantie. Natuurlijk is dit leuk. Met Instagram of andere fotoprogramma’s maakt u met uw smartphone de leukste vakantiefoto’s. U kunt ze zelf bewerken. En dan natuurlijk: direct op uw facebook gooien. Zo weten uw vrienden dat u de tijd van uw leven beleeft. Niet alleen uw vrienden hé. Altijd leuk voor malafide gasten om te weten wanneer u niet thuis bent…
  • Bevestig nooit uw deelname aan een facebook event. Iedereen kan immers zien wanneer dit plaatsvindt. En indien u zeker op dit event zal zijn tussen bepaalde uren, bent u niet thuis hé.
  • Spring zorgzaam om met foto’s en berichten over uw hobby’s, interesses, clubleven, … Wie b.v. van motorcross houdt, zal met vrij grote kans aanwezig zijn als er in de omgeving een motorcrossevent plaatsvindt. Of wie van een bepaalde zanger / groep houdt, wil zeker het concert niet missen. Dan bent u algauw een paar uur niet thuis.
  • Wees ook heel voorzichtig met berichten over toekomstige evenementen en uw aanwezigheid hierop. Altijd voor dezelfde reden: wie gemakkelijk de evenementenduur kan koppelen aan een quasi zeker uithuizigheid van personen, heeft een onbetwistbaar voordeel.
  • Plaats zeker geen foto’s van dure aankopen of foto’s van een heel waardevol interieur op uw facebookprofiel. Altijd leuk om weten (als dief) dat u een originele Raveel aan uw muur heeft hangen.

Besluit.

Facebook is een prima middel om contact te houden met vrienden en kennissen. Facebook is ook een prima reclamemiddel voor zaken, bedrijven en organisaties. Maar facebook is ook een heel inspirerende bron voor mensen met minder goede bedoelingen. “Prospectie” via facebook is vrij simpel. En alle belangrijke informatie staat er netjes klaar en blijft onbeperkt opvraagbaar…
Daarom is het altijd nuttig om tenminste uw privacy instellingen te laten nazien en verbeteren door een facebook specialist. Voor meer informatie en prijs: contacteer vrijblijvend 2TREES.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s