Goede facebook tips voor bedrijven en winkels.

facebook voor bedrijven, facebook tips, fb tips, professonele facebook

Facebook biedt goede troeven voor wie rechtstreeks wil communiceren met de mensen.

Facebook, met meer dan 1 miljard leden, is uitgegroeid tot een marketinginstrument. Veel bedrijven en winkels willen hun promotie sturen via facebook. Vaak komen de resultaten niet echt overeen met de verwachtingen. Goede facebook reclame is aan een aantal regels gebonden. In dit artikel krijgt u een aantal praktische tips om facebook goed te gebruiken voor uw zaak.

Facebook voor bedrijven.

Er zijn verschillende facebook accounts mogelijk. Vooreerst is er het persoonlijk facebook profiel dat iedereen moet aanmaken vooraleer toegang te krijgen tot deze sociale netwerksite. Bedrijven, winkels en zelfstandigen kunnen kiezen om een professionele facebook pagina op te starten. En tenslotte zijn er nog de facebook groepen. Alle drie de mogelijkheden hebben hun eigen specifieke voordelen. Aan u dus de keuze met welke soort account u verder wilt.

Bedrijven, winkels en zelfstandigen, die professioneel gebruik willen maken van facebook, kiezen voornamelijk een facebook pagina als referentie. Zo’n FB pagina is immers bedoeld om professioneel aanwezig te zijn op facebook. Dat biedt een aantal commerciële voordelen, vnl. op het vlak van rapportering. Meer info hierover vindt u op facebook zelf.

Goede facebook tips voor bedrijf of winkel.

We nemen aan dat u over een professionele facebook pagina beschikt, die ook nog goed is ingesteld en opgebouwd. Bent u niet zeker of dit voor uw zaak in orde is, neem dan gerust contact op met een gespecialiseerde partner. Eerst en vooral wil ik u geruststellen: promotie via facebook geeft op middellange tot lange termijn een succesvol resultaat. Automatisch zal dit niet gaan. Er moeten hiervoor dagelijks inspanningen worden geleverd. Eenmaal u daartoe bereid bent, zijn volgende tips voor facebook voor bedrijven heel nuttig:

  • Zet zoveel mogelijk informatie over uw bedrijf, winkel of activiteit op uw facebookprofiel. Bij de opmaak ervan zijn hiervoor de nodige velden voorzien. Maak er gebruik van om u zo goed mogelijk te profileren. Hoe beter u uw zaak, producten of diensten omschrijft, hoe beter de mensen zich een idee kunnen vormen of uw bedrijf voor hen interessant kan zijn.
  • Bepaal vooraf goed wat u wenst te delen via facebook. Ik kan me goed voorstellen dat u niet gans uw hebben en houden op internet wilt gooien. Kijk daarom vooraf waar u geld mee verdient, wat daarvoor belangrijk is om te delen en hoe u dit zal meedelen. Aan de hand hiervan kunt u uw fb pagina structuur aanpassen zodat alles heel duidelijk wordt.
  • Zet nuttige en leuke informatie op uw facebook pagina. Niemand is geïnteresseerd in rommel of zelfverheerlijking. Zorg voor toffe (verrassende) foto’s en deel ze. Foto’s werken altijd. Iedereen kijkt nl. graag plaatjes. Maar hou steeds uw boodschap in het oog. Uw facebook pagina moet zo snel mogelijk commercieel renderen.
  • Reageer voortdurend op berichten van anderen. Geef positieve reacties en verwijs (met een knipoog) altijd naar uw eigen producten, voordelen, website, … Als u dit op een natuurlijke manier doet, neemt niemand aanstoot aan uw bericht. Enkel platte reclame werkt niet zo goed op facebook, behalve natuurlijk als u gebruik maakt van de ingebakken reclamemogelijkheden.
  • Zorg altijd voor interactie met de mensen die u leuk vinden. Vraag reacties. Vraag hen om uw link te delen. Vraag hun mening en vraag vooral dat ze hun vrienden aanspreken om uw facebook pagina leuk te vinden. Soms kan een leuke attentie voor wie reageert een motivatie zijn. Het is zeker een gelegenheid om ze naar u toe te lokken en in contact te komen.

Besluit.

Facebook biedt een aantal troeven voor wie rechtstreeks met consumenten in contact wilt komen. Deze vorm van promotie is heel arbeidsintensief en moet lange tijd worden volgehouden. Met bovenstaande praktische tips voor een goede facebook reclame komt u geheid een heel eind. Meer info over de mogelijkheden van een doeltreffende facebookpagina: neem met 2TREES contact op.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s