Goede SEO tips voor een betere website.

aanpassen inhoud website, seo tips, seo verbeteren

Deze praktische SEO tips verhogen de vindbaarheid van elke website of webshop.

Veel mensen hebben een website die ze zelf kunnen aanpassen. Om de vindbaarheid voor de zoekmachines op peil te houden, houdt men best rekening met een aantal regels. Hier volgen een vijftal praktische tips om de SEO van de website te verbeteren. Moeilijk is het niet. Maar zo blijft een website optimaal presteren.

Waarom zijn deze SEO tips belangrijk?

Veel mensen willen zelf bepaalde zaken aanpassen aan hun website. Niets mis mee, natuurlijk. Want dit gaat het snelst en kost ook minst. Toch is het niet altijd verstandig. Wie een visueel sterke website heeft en zelf weinig kennis heeft van fotobewerking bijvoorbeeld, bemerkt dat de kwaliteit van een site kan achteruit gaan. Of wie niet echt het schrijven van zoekmachine-vriendelijke teksten beheerst, stelt vaak vast dat de website steeds lager getoond wordt in de zoekresultaten.

Toch zijn er een aantal praktische regels die iedereen kan gebruiken om de eigen website zo hoog mogelijk te handhaven in de zoekresultaten van de zoekmachines. Moeilijk zijn ze niet. Het volstaat om ze consequent te volgen en de vindbaarheid van de website zal zeker op peil blijven, of zelfs gevoelig verbeteren.

Goede SEO tips voor een betere website.

Vooreerst, om goed te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines, is het noodzakelijk om een technisch perfecte website te hebben. Bent u niet zeker dat dit het geval is, contacteer dan even een vakbekwame webbouwer om dit te laten nazien. Met een (technisch) gebrekkige website kan niemand fantastische resultaten verwachten. Eenmaal dit in orde is, zijn de volgende praktische SEO tips een goede steun om uw website hoog in de zoekresultaten te handhaven:

  • Plaats ten minste elke week nieuwe inhoud op uw website. Dat hoeven geen uitgebreide teksten te zijn. Ook kleine wijzigingen of aanpassingen zijn voldoende om zoekmachines duidelijk te maken dat uw zaak actief en levend is. Voor wie zich erop toelegt, is er altijd wel iets zinnigs te melden. Een leuk nieuwsje van de zaak, een reactie op een persbericht, wegenwerken, …
  • Zorg voor waardevolle inhoud op uw website. Waardevolle inhoud is altijd nuttig of interessant voor de bezoekers. Dat kan dus informatie zijn (info over uw bereikbaarheid bij wegenwerken, tijdelijke omleidingen, nieuwe college, …). Wat zeker goed scoort, zijn natuurlijk voordelen of interessante aanbiedingen die enkel via de website worden aangeboden.
  • Voorzie elke foto van een relevant bijschrift. Dat is belangrijk omdat u zo belangrijke facetten van het beeld kunt benadrukken. U kunt uw bezoekers beter duidelijk maken wat u ze wilt laten zien. Bovendien is dit terug tekst die door de zoekmachines wordt opgepikt.
  • Geef elke afbeelding een duidelijke en logische filenaamvooraleer u ze oplaadt naar uw website. Onveranderde fotofiles hebben meestal een onbegrijpelijke filenaam (b.v. DSC_0256.jpg). Het is beter dat u deze standaardnaam wijzigt in een logische naam, b.v. kast_ontkleuren.jpg. Want ook deze termen worden gelezen door zoekmachines.
  • Laat minimum eenmaal per jaar een SEO update uitvoeren van uw website. Een goede SEO opmaken en inbouwen op de juiste plaats(en) is eigenlijk specialistenwerk. Er wordt niet alleen rekening gehouden met wat er op uw site staat. Ook veel gebruikte zoekwoorden zijn van belang. Zoekmachine optimalisatie is niet zichtbaar voor bezoekers. Goede SEO is wel vitaal om goed gevonden te worden op het internet.
  • Gebruik sociale media om bezoekers naar uw website te leiden. Facebook, Google+, Pinterest, FlickR en andere sociale platforms zijn heel laagdrempelig. Mits u er goed gebruik van maakt, kunt u er veel mensen mee aanspreken. Dit is vaak heel belangrijk om het aantal bezoekers op uw website te verhogen en om uw verkoop een stimulans te geven.

Besluit.

Een goede website hoog blijven houden in de zoekresultaten vergt een permanente inspanning. Met bovenstaande, handige en praktische regels lukt het iedereen die zelf aanpassingen doet aan een website. Wie echter niet voldoende tijd kan vrijmaken of zeker wilt zijn van een goede ranking in de zoekresultaten kan steeds contact opnemen met 2TREES. Wij helpen u snel en graag verder.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s