Wat is noodzakelijk voor een goede homepage?

De homepagina is aantrekkelijk en nodigt uit tot verder surfen.

De homepagina is essentieel voor een goed resultaat uit de eigen website.

Een goede homepagina is heel belangrijk voor elke website. De homepage maakt het eerste contact uit van een online bezoeker met uw bedrijf of zaak. Sommige websites presteren duidelijk beter dan andere. Meestal is de home van een website hiervoor verantwoordelijk. In dit artikel leest u welke zaken belangrijk zijn voor een goede homepage.

Waarom is de homepagina van een website belangrijk?

De homepage is meestal de eerste pagina van een website dat een online bezoeker ziet. Het is op basis van het uitzicht en de informatie die hier op staat dat men beslist om verder te surfen of weg te klikken. Daarom is de homepage essentieel voor een goede werking van een website. Hoe professioneler de home er uitziet, hoe beter de resultaten uit uw website. Met professioneel bedoelen we zowel de lay-out als de inhoud van een website. De volgende tips geven de belangrijkste zaken weer waaraan een homepage moet voldoen.

Welke zaken zijn essentieel voor een goede homepage?

De homepagina is dus die pagina die de online bezoekers het eerst zien. Het is de eerste kennismaking van de surfers met uw bedrijf, winkel of zaak. Dan is de eerste indruk die men krijgt van cruciaal belang. Een aantal zaken zijn hiervoor onmisbaar en moeten zeker aan bod komen bij een goede homepage.

 • Wie ben ik en wat doe ik?
  Als eerste kennismaking is het normaal dat uw zaak wordt voorgesteld. Zo krijgt de online bezoeker direct een idee wie u bent en of u hem van dienst kunt zijn. Dit is belangrijk voor een nieuwe bezoeker. Maar ook bestaande klanten hebben baat om herinnerd te worden aan wat u allemaal doet. 2TREES vindt het visuele heel belangrijk. Daarom combineren we graag een relevante foto van uw bedrijf, winkel of zaak met de introductietekst. Dat leest vlotter, komt sympathieker over en zorgt voor een versterking van de kennismaking.
 • Wat vindt u terug op deze website?
  Een goede website wordt hoog vermeld in de zoekresultaten. Dit is het resultaat van een zoekopdracht door de surfers. Dan is het normaal dat de mensen op uw site het antwoord vinden op hetgeen ze zoeken. Het is belangrijk dat uw homepaginaweergeeft wat er precies op uw site te vinden is. Dat gebeurt door een duidelijke structuur en navigatie. Maar ook goed gekozen interne links in de tekst verhogen het gebruikscomfort van uw website.
 • Waarom ben ik uw ideale partner?
  Met andere woorden, waarom moet een klant voor onze zaak kiezen? De eigen competenties en troeven duidelijk vermelden op de homepagina maakt dat de keuze van de online bezoeker sneller gebeurt. Daarom is het belangrijk dat een goede homepage ook het verschil met uw concurrenten (in uw voordeel natuurlijk) weergeeft. Om dit treffend te omschrijven volstaat het beantwoorden van de vraag: “Indien ik er niet zou zijn, wat zouden de mensen dan meest missen?”
 • Het laatste nieuws of informatie is permanent communiceren.
  De homepagina is de voornaamste plaats waar u het laatste nieuws over uw zaak, producten of diensten aankondigt. Iedereen passeert hier immers. Dus iedereen heeft dan ook uw bericht(en) gezien en gelezen. Een oordeelkundig geplaatstberichtenvenster zorgt er ook voor dat er gemakkelijk en regelmatig zaken wijzigen aan uw website. En dat is weer belangrijk om hoog in de zoekresultaten te blijven staan.
 • Wat verwacht u van uw bezoekers?
  Dit noemt men vaak ook een duidelijke “Call-To-Action” voorzien op uw homepagina. Dat maakt dat bezoekers die niet de moeite doen om dieper in uw website te zoeken, ook gestimuleerd worden om iets te bestellen, info op te vragen, enz. Zo’n CTA (call to action) is altijd een vorm van reclame voor een product of dienst. Vaak kan dit spontane bestellingen en nieuwe klanten opleveren.

Besluit.

De homepagina is zonder twijfel de belangrijkste pagina van een website. Ze vormt de eerste kennismaking van een nieuwe klant met uw bedrijf. Op basis van het uitzicht en de informatie beslist de online bezoeker of ze verder op uw site lezen of wegklikken. Een goede homepagina is dus essentieel voor de geode werking van een website.

Voor meer informatie over het commerciëler maken van een bestaande homepagina of voor een nieuwe website contacteer vrijblijvend 2Trees websites, online shops, online reclame.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s