Technisch onderhoud is noodzakelijk voor websites of webshops.

Onderhoud van een website is nodig om vlot en veilig te blijven werken.

Een technisch onderhoud houdt uw website up to date, snel en veilig om mee te werken.

Het technisch onderhoud van een website of webshop zorgt dat de programmatuur voor uw site veilig en up to date blijft. Het is dan ook belangrijk dat dit regelmatig gebeurt. Zo blijft het aangenaam werken met uw site en kunnen uw bezoekers snel en veilig uw site bezoeken. Waarom is een technisch onderhoud noodzakelijk en wat zijn de voordelen leest u in dit artikel.

Wat is het technisch onderhoud van een website of online shop?
Het technisch onderhoud van een website of een webshop zorgt dat de programmatuur veilig en up to date blijft. Dat is dus het basisprogramma zelf waarmee uw site gemaakt is. Maar ook de afzonderlijke toepassingen, tools en modules kunnen een upgrade nodig hebben. Na een tijdje worden nieuwe versies van programma’s gelanceerd. Meestal werken deze beter en sneller en worden uw programma’s zo aangepast aan de specificaties van nieuwe computers en toestellen. Vaak bieden upgrades ook bescherming tegen virussen, hackers en andere ongewenste effecten. Het technisch onderhoud mag dus niet worden verward met het onderhouden van de inhoud van een site.

Het wordt aanbevolen om regelmatig een technische update te laten uitvoeren aan uw site. Niet alleen blijft de beveiliging van uw website of online shop hiermee op peil. U zal merken dat het comfort voor uzelf om met uw site te werken hoog blijft. Het aanpassen van teksten, plaatsen van foto’s, enz. blijft vlot en zonder hinder gebeuren. Maar ook uw online bezoekers kunnen snel en veilig uw site blijven bezoeken. En ook dit comfort is aangenaam voor uw klanten. Als u zelf uw website onderhoudt, wordt aangeraden om minimum 1x per jaar een technisch onderhoud te laten uitvoeren uw website.

Wat zijn de voordelen van een technisch onderhoud van een website?
De drie grote voordelen zijn veiligheid, zekerheid en snelheid voor u en uw online bezoekers. Enerzijds is een technisch onderhoud preventief. Het vermijdt dat uw site vastloopt of dat bepaalde toepassingen plots niet meer werken. B.v. nadat uw hoster zijn programma’s updatet. Anderzijds zorgt het er voor dat uw websiteprogramma modern en accuraat blijft. Vergelijk het gerust met het jaarlijks onderhoud van uw wagen. Een aantal vitale punten worden gecontroleerd, vaste werken worden uitgevoerd én de elektronica van uw wagen wordt geupgraded.

  • Het programma waarmee uw website gemaakt is, blijft up to date. Als er een te groot verschil is tussen uw versie en de normaal gangbare versie, kan het zijn dat er problemen komen met b.v. slideshows die moeilijker (of niet meer) afspelen, gegevens die haperen bij het doorgeven, enz. Dit is meestal het geval nadat uw hoster zijn de sturingprogramma’s van zijn servers een upgrade geeft. En dat laatste is ook nodig voor de veiligheid en om de moderne computers vlot te laten surfen.
  • Ook alle tools, toepassingen, apps, enz. die ingebouwd zijn op uw website worden gecontroleerd en krijgen waar nodig een upgrade. Hierdoor blijven ze vlot werken met uw vernieuwd basisprogramma, met de moderne sturingprogramma’s van de servers bij uw hoster en op de recente computers van uw online klanten.
  • Het uitzicht van uw website blijft fris en modern. Bij een technisch onderhoud kan een seizoenskleur worden aangepast, uw nieuw logo toegevoegd en de hoofdtekst en foto van de homepagina worden bijgewerkt. Hierdoor blijft ook uw site er goed uitzien voor de online bezoekers.
  • Bij een technisch onderhoud worden ook de databanken opgeschoond en gecomprimeerd, de cachegeheugens uitgezuiverd en de dode links verwijderd. Ook dit helpt mee om de surfsnelheid en het surfcomfort voor uw site te verbeteren. Uw online bezoekers blijven snel surfen op uw website.
  • De vindbaarheid van uw site blijft hoog of verbetert aanzienlijk. Dat komt doordat de SEO voor uw website wordt aangepast. De bestaande zoekmachine optimalisatie passen we aan met de relevante zoekwoorden volgens de recentste inhoud van uw site. Op een bepaald moment worden producten of merken vervangen. Of komen nieuwe producten en diensten uw aanbod vervoegen. Het is belangrijk om de SEO van uw website hieraan aan te passen.

Besluit.
Een technisch onderhoud is een noodzaak voor elke website en webshop. Zo blijft uw site modern, veilig en up to date. Hierdoor blijft u vlot en snel werken met uw site. En uw klanten kunnen veilig, vlot en met een groot comfort uw website via het internet bezoeken. Het wordt aangeraden om minimum 1x per jaar een technisch onderhoud aan een CMS website te laten uitvoeren.
Voor meer informatie of het bestellen van een onderhoud aan een website of webshop, neem nu contact op met 2TREES.

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s