Hoe het internet gebruiken om uw online shop succesvol te maken.

Troeven van het internet op uw online shop te verbeteren.

Met goede online reclame bereikt u de juiste kopers, op het gepaste moment aan een heel lage kostprijs.

Het internet biedt unieke troeven om online klanten te werven voor uw online shop of website. Snelheid, kostprijs en meetbaarheid zijn de drie belangrijkste troeven van online reclame. In dit artikel leest u een aantal tips die u toelaten om de voordelen van het internet te gebruiken om van uw webshop een succes te maken.

Waarom is online reclame belangrijk voor een online shop?
Het internet is tegenwoordig even onmisbaar als water voor de maatschappij. Alles is er terug te vinden. Iedereen surft, leert, zoekt en koopt online. Recent onderzoek toont aan dat meer dan 70 % van de mensen eerst online informatie opzoeken vooraleer iets aan te kopen. Dat geldt zowel voor bestellingen via het internet als voor aankopen in fysische winkels. Het is dus zonder meer duidelijk dat het essentieel is om goed, duidelijk en correct aanwezig te zijn op het internet.

In eerdere artikels zagen we hoe u de inhoud van uw webshop kan bijdragen tot succes en waarom het uitzicht en de technische opbouw uw resultaat verbeteren. Hier kijken we eens hoe u de voordelen van het internet kunt gebruiken om meer online succes te bekomen. Het internet biedt immers unieke troeven om online klanten te werven. Voor de online aanbieder zijn de grote voordelen de snelheid waarmee acties uitgevoerd kunnen worden, de lage kostprijs doordat enkel nauw afgelijnde doelgroepen kunnen bereikt worden en de mogelijkheid om precies het resultaat van uw actie te kunnen meten en analyseren. De grootste troeven voor de online koper zijn het gemak waarmee informatie over producten en alternatieven kunnen opgezocht worden, het gemak en snelheid van bestellen en het comfort van niet aan tijd en plaats gebonden te zijn. En deze voordelen gaan we nu gebruiken om een online shop meer klanten en bestellingen te geven.

Hoe het internet gebruiken om een onlineshop succesvol te maken?
Het internet biedt heel wat informatie aan die de online verkoper kan gebruiken om online meer te verkopen. En de online kopers zijn massaal aanwezig op het internet én gebruiken dit ook intensief. Deze beide gegevens gebruiken we nu om de internetverkoop te verhogen.

  • Een certifiëring of keurmerk versterkt het vertrouwen in uw webshop. Zeker voor nieuwe klanten is het belangrijk dat ze u kunnen vertrouwen. Tenslotte betalen ze eerst en pas dan krijgen ze de bestelling thuis. Een certifiëring is het bewijs dat de online shop wettelijk in orde is en dat de online aanbieder kan vertrouwd worden. Zo’n keurmerk wordt door een onafhankelijke organisatie afgeleverd en is voor een beperkte tijd geldig. In België is het Unizo e-commercelabel en het Be-commerce label gekend. Online shops die zich naar buitenlandse kopers richten kunnen ook plaatselijke labels proberen te krijgen. B.v. in Nederland zijn Qshops, het Webshop keurmerk en Stichting Thuiswinkel gekend.
  • Online kopers zoeken eigenlijk altijd bevestiging vooraleer ze een online bestelling plaatsen. Het meest vertrouwen ze op het oordeel van andere online klanten. Daarom kan het bijzonder doeltreffend zijn om kopers hun waardeoordeel te laten toekennen aan een product. Dit gebeurt meestal door een rating van 1 tot 5. Online klantenacties zijn eveneens heel effectief voor deze reden. En de mogelijkheid om uw producten “leuk” te laten vinden, online aan te bevelen of te laten delen met andere onliners brengen uw aanbiedingen bij veel nieuwe mensen. Voor elk van deze mogelijkheden bestaan heel goede toepassingen die op uw onlineshop kunnen ingebouwd worden. Contacteer een goede webshopbouwer om de mogelijkheden te kennen.
  • De sociale media bieden heel veel mogelijkheden om 1 op 1 reclame te maken. Ze zijn nog relatief nieuw. De facebook, google+, netlog, hyves, twitter, … toepassingen om een zaak, product of dienst te promoten. Nieuw ook in de zin dat veel ondernemers of zelfstandigen niet echt goed weten hoe dit aan te pakken. Het vergt een beetje discipline en werk maar de mogelijkheden zijn enorm. Eenmaal het wiel begint te draaien kan op geen enkele andere manier zo persoonlijk met (toekomstige) klanten worden gecommuniceerd. Bovendien kan uw boodschap aan lichtsnelheid verspreid worden aan miljoenen consumenten. Ook hier, voor een goed en realistisch promotieplan, contacteer even een online reclame specialist.
  • Een goed statistiekenprogramma levert u constant informatie over de markt en over de online kopers. 2TREES bouwt zowel Statcounter als Google Analytics in onze online shops in volgens onze klant kiest. Beide zijn gratis en leveren prima informatie over uw webshop. Vaak wordt zo’n analyseprogramma enkel gebruikt om te kijken naar “de balkjes”. Eigenlijk moet u liefst dagelijks, maar zeker wekelijks, de statistieken van uw webshop bekijken. Dan vnl. met welke zoekwoorden mensen u vinden, hoeveel pagina’s men gemiddeld bezoekt, waar de online bezoekers afhaken, … Ook de vraag stellen wat de reden is dat deze mensen niet tot een aankoop overgaan. Zo verbetert u beetje bij beetje uw webshop.
  • En als laatste is het natuurlijk zaak om efficiënt en doeltreffend online reclame te maken voor uw zaak, producten of diensten. De informatie van uw statistiekenprogramma gebruikt u beslist om de juiste artikels, woorden en doelgroepen te bepalen. En een goede reclameplanning maakt dat u de juiste producten op het juiste moment in vedette stelt. Om een online reclameplan op te maken zijn 3 zaken noodzakelijk: wat wil u aankondigen (boodschap), wat moeten uw online prospecten doen (resultaat) en welk budget kunt u vrijmaken voor de actie? Voor meer mogelijkheden of voor een goed online reclamevoorstel op maat neemt u best contact op met een online reclame specialist.

Besluit.
Het internet biedt unieke voordelen om reclame te maken voor uw bedrijf, uw producten of diensten. Op geen enkele andere manier kunt u zoveel mensen bereiken aan een zo lage kostprijs per contact. En door het resultaat van zowel bezoekers als van een actie correct te analyseren kunt u heel doeltreffende, kleinschalige acties op maat van uw prospecten uitwerken. Fascinerend, super efficiënt en heel rendabel. Succes!

Patrick Puype – www.2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s