Verwachtingen groei online omzet in 2012.

Verwachting 103 miljoen euro online omzet in Europa.

103 miljoen euro online omzet verwacht in Europa.

E-commerce biedt veel voordelen voor bedrijven, handelszaken en middenstanders. Dat blijkt uit het aantal zaken dat met online verkoop start. Voor al wie met internetverkoop bezig is, zijn het aantal internetaansluitingen en de verwachte online omzetgroei belangrijke factoren. Hier volgen de recentste prognoses.

Verwachtingen groei online omzet in 2012.

De laatste jaren kent de online omzet in België en Europa een gezonde groei. Ook voor de toekomst blijft deze trend zich doorzetten. Met Verwachtingen groei online omzet in 2012 van om en bij de 103 miljard euro is het zonder meer een goede beslissing om te investeren in een goede online shop. In 2010 kende de onlineverkoop in Europa een groei van liefst 18 procent. Dit jaar verwacht men een online omzet van meer dan 90 miljard euro (+ 13 %). En heel belangrijk. Deze trend blijft zich doorzetten zodat men voor 2012 naar verwachting boven de 100 miljard online verkopen zal realiseren.

Er zijn een aantal troeven die de groei van de verkoop via het internet in de hand werken. Vnl. het gemak waarmee producten met elkaar kunnen worden vergeleken, het uitgebreide aanbod en de concurrentiële prijzen bepalen de voorturende stijging van de online verkoop. Ondertussen geven bijna 60 procent van de volwassenen in Europa aan om via het internet goederen of diensten aan te kopen. Vorig jaar lag dit aantal 9 % lager.

Meer dan 3 miljoen internetaansluitingen in België in 2011.

Nog meer dan de verwachte evolutie van de online verkopen is het aantal internetaansluitingen bepalend voor het succes van een webshop. In België zijn er momenteel bijna 3,29 miljoen actieve internetaansluitingen (stijging bijna 6 % in 1 jaar). Slechts 43.000 maken nog manueel verbinding om op het internet te geraken. Met een marktaandeel van 98,5 procent mogen we gerust stellen dat iedereen via een breedbandaansluiting met het internet verbonden is. Ook dat is een pluspunt voor de online verkoop. Internet shoppen gebeurt zo veilig, snel en comfortabel voor de consument.

De algemene verwachting is dat het verder doorbreken van m-commerce (e-commerce voor smartphones en tabletcomputers) een grote troef kan betekenen voor de online verkoop. Indien consumenten quasi permanent verbonden zijn met het internet kunnen ze op om het even welk (vrij) moment snel een een artikel bestellen. Om de impulsaankopen goed te benutten, houden online handelaars hier best nu reeds rekening mee bij de uitbouw van hun webshop. Maar hier gaan we binnenkort nader op in.

Besluit.

Verkopen via het internet kan een grote troef zijn voor bedrijven, winkels en handelaars om de omzet te laten stijgen. Door de grote penetratie van breedbandaansluitingen in België verloopt online shoppen heel snel, veilig en comfortabel. De sterke groei van mobiel internet zal de online omzet nog gevoelig doen stijgen. Denkt u zelf ook aan verkoop via het internet (ook voor het geschikt maken van uw bestaande onlineshop voor mobiel internet), contacteer nu 2TREES.

Patrick Puype – 2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s