Zelf foto’s plaatsen op uw website.

Mooie foto's zijn onmisbaar voor een goede website

Een goede website staat of valt met mooie foto's.

Een goede website staat of valt met de foto’s die gebruikt worden. Vaak willen site-eigenaars deze zelf regelmatig bijwerken. Om uw site commercieel aantrekkelijk en verzorgd te houden, zijn volgende tips voor het plaatsen en onderhouden van foto’s op een website een goede hulp.

Waarom zelf foto’s plaatsen op uw website?

Dat is een heel terechte vraag. In de praktijk zien we dat in bijna 80 % van de gevallen het beter is om dit aan een professional over te laten. Tegen een heel schappelijke prijs worden de afbeeldingen niet alleen stipt op tijd aangepast, bovendien worden alle foto’s eerst bewerkt met een aangepast programma, worden bijschriften internet-vriendelijk gemaakt en blijft alles perfect in de stijl van uw website. Meestal zijn dat zaken waar de modale website-eigenaar niet echt kaas van gegeten heeft.

Wie toch zelf foto’s wilt plaatsen, heeft ofwel een CMS (content management system) website nodig, of toch een speciale aangepaste pagina op de website die dit toelaat. Een CMS website is duurder dan een eenvoudige KMO website. Ook het aanpasbaar maken van een pagina van een KMO website is een meerprijs, al valt dit best wel mee. Beide kosten zijn immers slechts eenmalig.

Wanneer is het handig om zelf foto’s aan te kunnen passen? Indien het heel vaak voorkomt of indien nieuwe foto’s heel snel moeten geplaatst worden. B.v. zaken die eindereeksen verkopen of unieke stukken voor interieur en decoratie van ruimten. Vaklui die heel speciale projecten afwerken. Of voor zaken die heel snel nieuwe foto’s online moeten kunnen krijgen. In elk geval moet het onmisbaar zijn om minstens 6x per jaar foto’s te vervangen, anders heeft het geen zin om dit zelf te doen. Hou er ook rekening mee dat zelf foto’s vervangen u heel wat tijd kost.

Zelf foto’s plaatsen op uw website.

Soms is het inderdaad handig om zelf foto’s te kunnen plaatsen op uw website. Zorg dan vooreerst dat uw website hiervoor toegerust is. Een goede webdesigner maakt het u gemakkelijker doordat het ontwerp van uw website dit toelaat. Verder geven volgende 5 tips de beste resultaten om Zelf foto’s plaatsen op uw website.

  • Keep it simple. Voor het plaatsen van foto’s geldt zeker het “less is more” principe. Zorg voor een eenvoudige, duidelijke structuur met titel, foto en beschrijving. Kijk hiervoor gerust vooraf naar een aantal voorbeelden op het internet. Maak vervolgens uw eigen stramien, maar hou wel rekening met de stijl van uw website.
  • Blijf consequent in uw lay-out. Begin zeker niet te variëren met verschillende lettertypes of kleuren dooreen. Dan wordt uw fotopagina snel een rommeltje. Gebruik maximum 2 verschillende lettertypes en kleuren. Varieer eventueel met vette tekst en verschillende groottes om zaken te accentueren. Maar overdrijf niet.
  • Structureer uw foto’s en zorg voor variatie. De truc bestaat er uit om overzichtfoto’s af te wisselen met details en met gerelateerde zaken. Maar hou de essentie voor uw zaak in het oog. Zet belangrijke foto’s dominant en schep rust door het spelen met witruimte. Detailfoto’s doen beter verkopen dan algemene zichten. Zoek het perfecte evenwicht.
  • Verzorg uw bijschriften. De bijschriften zorgen dat uw website aan de juiste mensen getoond wordt op het internet. Zorg dat ze in foutloos Nederlands geschreven zijn. Verzorg de taal en gebruik internetvriendelijke zinnen. Zet in elk geval de commercieel juiste tekst onder uw foto’s. En denk er aan, een foto zonder bijschrift is vrij onzichtbaar op internet.
  • Blijf leren van anderen maar pas nieuwe zaken in kleine stapjes toe. Het internet is voortdurend in evolutie. Kijk gerust hoe collega’s hun fotoboeken structureren, teksten plaatsen of extra’s toevoegen. Ziet u een nuttige toepassing, dan kunt u dit ook toevoegen. B.v. externe links, “like”-knoppen van facebook of +1 knop van Google. Doe dit wel mondjesmaat en bewaar steeds de stijl van uw website.

Besluit.

Zelf foto’s plaatsen en onderhouden op een website is te doen, maar vergt heel wat inzet en een goede kennis om tot resultaten te komen. In meer dan 80 % van de gevallen bent u beter af om foto’s op uw site door een professionele webbouwer te laten plaatsen. Dit gebeurt stipter, uw foto’s worden telkens bewerkt en de teksten zijn internet vriendelijk. Bovendien bespaart het uw eigen tijd. Voor meer info of een prijsofferte, neem vrijblijvend met 2TREES contact op.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s