BISC bindt de strijd aan tegen internetfraude.

BISC houdt e-commerce veilig

BISC beschermt e-handelaar en e-consument.

De e-commerce is sterk in opmars. En waar veel mensen aan deelnemen of veel omzet mee gemoeid is, daar kan fraude een probleem worden. Daarom focust de nieuwe internetfraudedienst BISC zich op frauduleuze handel en verdachte sites. Daarom zorgt u als internethandelaar maar beter dat uw website of webshop wettelijk in orde is.

BISC bindt de strijd aan tegen internetfraude.

Ook in België kent de internethandel een sterke groei. Dit jaar verwacht Ogone, die veilige betalingstransacties in België aanbiedt, dat de online omzet de kaap van het miljard euro overschrijdt. Steeds vaker wordt de internethandel het slachtoffer van oplichting en online fraude. Daarom krijgen de inspectiediensten sinds begin 2011 hulp van het Belgian Internet Service Center (BISC). Deze nieuwe dienst is gespecialiseerd in het opsporen van frauduleuze handel via het internet en het detecteren van verdachte sites.

Het BISC telt momenteel 15 mensen die zich vooral focussen op de online handel. Ze speuren constant het internet af en bekijken het aanbod van goederen of diensten via het internet, de betalingsmodaliteiten en de leveringen. Daarbij maken ze gebruik van gespecialiseerde software. Ze werken nauw samen met collega’s in het buitenland. Het is duidelijk, het BISC bindt de strijd aan tegen internetfraude. In een paar maanden tijd controleerde het BISC ruim 450.000 online handelaars en meer dan 30 miljoen producten.

E-commerce, vertrouwen garantie voor meer omzet.

Het eerste waar een online consument mee in aanraking komt, is de website van de online handelaar. Dan is de eerste indruk bepalend voor het vertrouwen en om te beslissen of men verder koopt. Wie succes wil halen met verkopen via het internet zorgt maar beter dat de webshop vertrouwen uitstraalt.

  • Een professionele look is van het eerste belang voor een succesvolle webshop. Hier moet een nieuwe online winkel beslist aandacht aan besteden. Immers, een gebrekkig uitzicht van de e-commercesite zal intuïtief remmingen oproepen en het wantrouwen in de zaak aanwakkeren. Een slecht online koopgevoel is meestal dodelijk voor de internethandel.
  • Zorg er voor dat alles werkt op de e-site. Alle navigatieknoppen natuurlijk, maar ook interne links, afbeeldingen die vlot inladen, back-knoppen die het doen, enz. Besteed zeker extra aandacht aan alle stappen van het koopproces én de veilige online betaling. Niets frusterenders dan een koper die de online transactie niet kan afronden.
  • Maak dat uw webshop volledig in orde is met de Belgische Wetgeving op verkoop op afstand, de geldende online verkoop- en betalingsbedingen en de privacy wetgeving. Niet alleen is dit in uw eigen belang als online handelaar, het zorgt ook dat het BISC het licht op groen zet voor uw online handel.
  • Vermeld duidelijk uw contactgegevens zoals firmanaam, adres, BTW of ondernemingsnummer, telefoon- of e-mailgegevens, … Het is voor een online consument een hele geruststelling als hij weet hoe hij met u in contact kan komen.
  • Zorg tenslotte dat uw verkoopsvoorwaarden, disclaimer en privacy-clausule duidelijk zichtbaar en met een muisklik aanwezig zijn op uw website. Controleer ze na verloop van tijd om te zien of ze nog actueel zijn.

Besluit.
Hoe meer mensen samenkomen en hoe meer omzet er circuleert, hoe interessanter dit is voor criminelen en frauduleuze handelaars. Ook het internet als virtuele marktplaats ontsnapt hier niet aan. Daarom waakt de nieuwe internetfraudedienst BISC over e-commerce in België. Voor een professionele website of succesvol e-commerce advies, contacteer

Patrick Puype – 2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s