Voordelen van een onderhoudscontract voor websites.

Met een onderhoudscontract blijft uw website altijd up to date.

Met een onderhoudscontract blijft uw website altijd up to date.

Een website is pure noodzaak voor een bedrijf. Maar het is even belangrijk dat een site steeds correcte informatie bevat. En de veiligheid ervan hangt ook voor een deel af van het updaten van het websiteprogramma en procedures. Daarom biedt een onderhoudscontract voor websites veel voordelen.

Wat is een onderhoudscontract voor websites.

Een onderhoudscontract voor een site is een overeenkomst waarbij een persoon of bedrijf gedurende een bepaalde periode het aanpassen van de inhoud van een website uitvoert aan een vooraf bepaalde, vaste prijs. Met de inhoud wordt meestal bedoeld de teksten aanpassen of vervangen, foto’s vervangen door nieuwe, links naar leveranciers, merken of producten up to date houden, tijdelijke banners plaatsen en terug weghalen, enz.

Het is ook mogelijk om een technisch onderhoudscontract af te sluiten. Met dit type onderhoudscontract wordt ook het websiteprogramma zelf permanent ge-updateted. Indien er dus veiligheidsreleases uitkomen voor het programma worden ze direct toegepast. Ook indien bepaalde functies plots dienst weigeren, b.v. door een upgrade van servers bij de hoster van uw site, wordt ogenblikkelijk tussengekomen om uw site terug volledig operationeel te krijgen. Daarom zijn er veel Voordelen van een onderhoudscontract voor websites.

Voordelen van een onderhoudscontract voor websites.

Het onbetwistbare voordeel van een onderhoudscontract is dat dit vrijwel de enige manier is om een website permanent up-to-date te houden op een snelle manier en op een relatief goedkope wijze. Wat zijn nu precies de Voordelen van een onderhoudscontract voor websites.

  • De informatie op een website wordt constant à jour gehouden met een onderhoudscontract. Een telefoontje of een mailtje volstaan om teksten aan te passen, foto’s te vervangen, vervallen links naar andere sites te laten wegvallen en nieuwe links te leggen, een aantrekkelijke reclamebanner te laten activeren n.a.v. een tijdelijke actie (en terug stop te zetten na afloop), enz. Dit alles met minimale moeite van de site-eigenaar.
  • Foto’s en afbeeldingen worden altijd eerst bewerkt met een aangepast beeldmanipulatieprogramma vooraleer ze op een website worden geplaatst. Het bijsnijden van de beelden, herkaderen indien nodig, opleuken van kleuren, … maakt dat de beelden stralen op uw website. Zo zien uw producten er meer waard uit voor uw bezoekers.
  • Wijzigingen aan websites met een onderhoudscontract gebeuren sneller en foutlozer dan zonder contract. Er moet niet worden gewacht op de betaling vooraleer uit te voeren. En heeft u informatie vergeten doorgeven bij de opdracht (gebeurt vaak), dan kost het niet extra om uw fout te corrigeren. Gewoon een nieuw bericht sturen en klaar is kees.
  • Met een onderhoudscontract wordt uw website gemakkelijk een volwaardig reclamemiddel. Doordat de inhoud wijzigen niet extra kost, wordt gemakkelijk een speciale promotie-pagina, of actiepagina toegevoegd aan een site. Hier kunnen elke maand (week) nieuwe koopjes, artikels in promotie, interessante producten, … worden gepromoot.
  • En moet er dan toch bijkomend worden geprogrammeerd aan uw website, dan ligt de kostprijs voor de extra aanpassingen gevoelig lager dan bij websites zonder contract. Een aantal kosten vallen sowieso ten laste van het onderhoudscontract, terwijl voor contractsites we beter op de hoogte zijn van de structuur, functies en werking van de site. Daardoor hebben we minder voorbereiding aan een opdracht.

Besluit.

In de praktijk is een onderhoudscontract vrijwel de enige manier voor een bedrijf, zaak of winkel om de website permanent actueel te houden. Want zelfs al heeft men interesse in computers en het internet, en start men vol goede bedoelingen. De praktijk leert dat een site-eigenaar zich best concentreert op zijn kerntaken en het praktisch werk voor het onderhouden van een website best uitbesteedt. Dit is de gemakkelijkste, zekerste, snelste én goedkoopste manier van werken.

Patrick Puype – 2trees.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s