Goed starten met een nieuwe website.

Een succesvolle website kunt u forceren met een aantal tips.

Een website of webshop wordt sneller een succes als u wat helpt.

Een goede start maken is altijd belangrijk. Eenmaal een nieuwe website of webshop online gaat, denken nog teveel mensen “voilà”. Niets in minder waar. Om snel succes te krijgen met een site kunt u een aantal tips naleven. Hieronder vindt u 10 tips om Goed starten met een nieuwe website.

Het belangrijkste voor een site.

Dat is heel eenvoudig. Een relevante inhoud is het belangrijkste voor een site. Dat geldt zowel voor websites als webshops. De mate waarin het antwoord op de vraag of het probleem van een bezoeker op uw site terug te vinden is, bepaalt de waarde er van. Hoe relevanter een site, hoe beter ze gevonden wordt en hoe meer ze geconsulteerd wordt. En dan is het zaak om te zorgen dat er bestellingen uit voortkomen. Een goede webdesigner weet hier wel weg mee. (zie ook Vijf eenvoudige tips voor een betere website.)

Dat is allemaal wel leuk. Maar als dit spontaan moet gebeuren, gaat er wel wat tijd overheen. En tijd heeft niemand. Daarom is het beslist een goed idee als u een handje helpt. Dat kan door uw site op heel korte termijn bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken. Daarom is zijn volgende tips belangrijk om Goed starten met een nieuwe website.

Goed starten met een nieuwe website.

Met de volgende 10 tips maakt u uw website sneller bekend. U kunt steeds beroep doen op een goede webpartner hiervoor, of u kunt dit ook (gedeeltelijk) zelf doen. Let wel, zelf goed promotie maken voor uw website kost tijd en moeite. Indien u een externe partner inschakelt, gebeurt het professioneel, stipt op tijd en kunt u zich blijven concentreren op uw eigen taken. Wat kunt u doen om uw site te promoten?

 • Stuur een e-mail aan klanten, relaties, vrienden en kennissen om hen te verwittigen dat uw nieuwe site op het internet terug te vinden is. Vermeld zeker uw domeinnaam (www).
 • Zend een persbericht of een artikel aan journalisten, krantenredacties, tijdschriften, … die u kent en verwijs naar een voor hun lezers relevant artikel op uw nieuwe site.
 • Vermeld uw webadres (www) op alle reclamemiddelen zoals naamkaartjes, folders, advertenties, verpakkingen, … Doe dit reeds 1 maand voordat uw site online gaat.
 • Vraag aan websites die door uw potentiële klanten bezocht worden om een link te leggen naar uw site. Stel gerust een link terug vanaf uw site voor.
 • Plaats uw website op zoveel mogelijk rubrieken van de belangrijkste portaalsites voor uw sector. Nog veel mensen gebruiken dergelijke sites om let leveranciers, producten, … in contact te komen.
 • Vermeld uw producten, diensten, acties, … via de sociale media (facebook), plaats er foto’s en verwijs naar uw website in de beschrijving. Twitter kwistig uw laatste nieuws rond.
 • Durf ook een ludiek uit de hoek te komen. Plaats een tof filmpje of een instructievideo op YouTube e.a. Ook dit zorgt voor bezoekers op uw site.
 • Koop zoektermen bij de voornaamste zoekmachines en maak online reclame bij de zoekresultaten. B.v. Google Adwords is heel flexibel en best betaalbaar (hier meer info).
 • Meld uw nieuwe website aan bij de voornaamste zoekmachines. 2TREES doet dit automatisch voor onze sites en -wat men er ook over beweert- het helpt wel degelijk.
 • Zorg voor een goede optimalisatie (SEO) van de verschillende pagina’s van uw website. Dat is belangrijk om alle inhoud snel en correct naar voor te halen via de zoekmachines.

Besluit.

Een goed gebouwde website zal zeker met tijd en boterhammen ook gevonden worden op het internet. Maar het gaat net iets sneller en beter als u een handje helpt. Met bovenstaande tips op Goed starten met een nieuwe website. komt u een eind. Of contacteer een goede webpartner hiervoor.

2 gedachtes over “Goed starten met een nieuwe website.

 1. Pingback: Zoekterm optimalisatie: Wat je moet weten over zoekterm optimalisatie! Deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s