Tips om veilig online te shoppen.

Tips voor veilig online kopen.

Veilig online kopen is niet moeilijk of ingewikkeld.

De laatste tijd lezen we heel regelmatig over het succes van webwinkels en online verkoop. Vaak denkt men spontaan aan de consument als online koper. Maar ook KMO’s, zelfstandigen en bedrijven gebruiken het internet om goederen en diensten te bestellen. Daarom is het nuttig om volgende Tips om veilig online te shoppen in acht te nemen.

Voordelen van E-commerce voor bedrijven.

Spontaan denkt men bij het horen van online verkopen aan massa’s consumenten, wereldwijde afzet, weinig winkeldochters en een grote omzet. Met tijd en boterhammen zal dit allemaal wel waar zijn. Maar ook bedrijven profiteren van een aantal unieke troeven van e-commerce. Eerst en vooral door het online overzicht van de beschikbare producten. Men weet direct wat op voorraad is en wanneer men het zal ontvangen. Er wordt geen tijd meer verloren met heen- en terugrijden, wachten in files en aan de kassa bij het afrekenen. En bovenal, men komt het afleveren, wat terug een gemak is. Kortom, er blijft meer tijd over om uw werk te doen en voor de hobby’s. Meer en meer bedrijven gebruiken tegenwoordig het internet om eigen bestellingen te plaatsen. Om de risico’s van online aankopen zoveel mogelijk te beperken is het aangewezen om een aantal Tips om veilig online te shoppen na te leven.

Tips om veilig online te shoppen.

Het gevaar van online shoppen voor bedrijven en handelszaken komt grosso modo overeen met de tips die consumenten soms krijgen. Alle regels en tips worden samengevat in 1 zin. Wantrouw alles wat u niet verwacht, van mensen die u niet kent of aan voorwaarden die te mooi zijn om waar te zijn. Wie bedrijfsmatig regelmatig op e-commerce beroep wil doen, houdt best volgende Tips om veilig online te shoppen in het oog.

  • Controleer met wie u zaken doet. U kunt dit gemakkelijk doen aan de hand van het BTW of ondernemingsnummer. Als u een partner niet kent, kijk dan even of deze wel bestaat. Vindt u een adres? Foto’s van bedrijfspand, magazijnruimte, personeel, … En hoe ziet de webshop er uit? Professioneel of amateuristisch? Lees de eerste keer ook goed de verkoopsvoorwaarden na.
  • Wantrouw voorstellen die te mooi zijn om waar te zijn. Niemand kan wonderen verrichten. En wie normaal werkt, wil graag betaald worden voor de goederen en diensten. Eenmaal u als bedrijf regelmatig online aankoopt, zal uw e-mailadres snel bekend worden. En dan krijgt u snel commerciële reclamepost in uw malbox. Bekijk dit steeds met nuchter verstand.
  • Hoedt u voor bedrieglijke zoekresultaten. Cybercriminelen zoeken dagelijks naar manieren om zoekresultaten te manipuleren. Zo kan het gebeuren dat malafide websites toch bovenaan bepaalde zoeklijsten terechtkomen. Of dat internetreclame naar malafide webshops leidt. Controleer daarom steeds de URL waarop u zal terechtkomen. Bij Google reclame ziet u de website onderaan de reclameblok.
  • Kijk uit voor verdachte e-mails, zelf van klanten of relaties. Internetfraude gebruikt graag adresboeken of adressenlijsten van gehackte computers. Virussen of phisting programma’s komen meestal op uw computer binnen via links of bijlagen bij e-mails. Klik daarom niets aan wat u niet vertrouwt en downloadt zeker geen bestanden die u niet kent. Bij twijfel kunt u een e-mail sturen met de vraag of het ontvangen bericht klopt en veilig is. Gebruik wel steeds een nieuwe mail hiervoor (geen reply).
  • Gebruik de kracht van Google ook voor uw veiligheid. Het is een cliché maar meestal klopt het wel een beetje. Op internet is nagenoeg alles te vinden, als u maar goed en correct zoekt. Dus ook negatieve ervaringen met malafide webwinkels of onbetrouwbare voorstellen kunt u boven googlen. Daarom is het aangewezen om de eerste keer dat u online zaken doet eens de naam van deze partner door de zoekrobots te trekken. Over reguliere, lang bestaande en goed werkende zaken vindt u zeker de nodige informatie.

Besluit.

Online kopen is snel, gemakkelijk en eenvoudig. Niet alleen consumenten doen hier hun voordeel mee, ook voor bedrijven biedt e-commerce een groot aantal voordelen. Wie dit regelmatig doet, houdt best bovenstaande Tips om veilig online te shoppen in het oog. Meer info over het gebruik en de voordelen van online kopen voor uw bedrijf, contacteer vrijblijvend 2TREES.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s