Voordelen van een CMS berichtenvenster.

Een goed berichtenvenster trekt bezoekers aan.

Met een CMS venster past u zelf gemakkelijk de inhoud aan.

Voor een website of webshop is het belangrijkste dat ze goed, en bij voorkeur door de juiste mensen, gevonden worden op het internet. Er bestaan een aantal hulpmiddelen om de werking van een site te verbeteren. In dit artikel leest u over de Voordelen van een CMS berichtenvenster.

Wat is een CMS berichtenvenster?

Een berichtenvenster is een plaats op website of webshop waar er boodschappen, berichten of reclametekst wordt geplaatst. Dat kan al of niet vergezeld gaan van afbeeldingen, foto’s of tekeningen. Meestal worden de berichten op de home of landingspagina geplaatst. Daar ziet elke bezoeker de boodschappen. Als het er veel zijn, krijgen ze vaak een plaats op een speciale pagina.

Kan de eigenaar van een site zelf de berichten wijzigen, nieuwe teksten plaatsen of verwijderen, dan spreekt men van een CMS berichtenvenster. Is dat niet het geval, dan worden aanpassingen uitgevoerd door de website verantwoordelijke. Soms kunnen bezoekers reageren op een bericht door een eigen commentaar toe te voegen. Dan spreekt men ook wel over een blogfunctie of een forum. Welke zijn nu de Voordelen van een CMS berichtenvenster.

Voordelen van een CMS berichtenvenster.

CMS is een technische term en staat voor Content Managment System. Deze term duidt de mogelijkheid aan voor een gebruiker om zelf op een gebruiksvriendelijke manier (een deel van) de inhoud van een website of webshop, zonder dat men over de kennis van softwareprogramma’s moet beschikken. Dat biedt belangrijke Voordelen van een CMS berichtenvenster.

  • Een CMS berichtenvenster is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om mee te werken. Berichten worden geplaatst via een aparte login en verlopen ofwel menugestuurd, ofwel via opmaakbalken zoals men ze kent van de office-programma’s.
  • Doordat er met een berichtenvenster vaak een deel van de inhoud wijzigt, wordt uw website als een actieve site gezien door zoekmachines. Daardoor komt uw site gemakkelijker bovenaan de zoekresultaten terecht.
  • Via de aparte login kunnen meerdere mensen dit deel van de site aanpassen. Zo komen belangrijke berichten over klanten, realisaties, promoties, … snel op de site terecht zodat de inhoud steeds up-to-date is.
  • Doordat de inhoud heel snel actueel wordt gehouden, trekt men vaker terugkerende bezoekers aan. Het laatste nieuws is immers steeds interessant om snel te weten. Dat is zeker een pluspunt als uw concurrenten iets langzamer werken.
  • Met een CMS berichtenvenster kan men heel snel inspelen op actuele situaties waardoor het bezoek aan de site gevoelig verhoogt. Een goede tip is om voor de tekst gebruik te maken van de normale zoekwoorden die surfers gebruiken op het internet.

Besluit.
De Voordelen van een CMS berichtenvenster laten iedereen toe om de eigen website snel en gemakkelijk up-to-date te houden. Dit verbetert de werking van de site op het internet, zorgt er voor dat uw site hoger in de zoekresultaten staat en trekt meer en vaker bezoekers aan. Een goed CMS berichtenvenster kan ook worden ingebouwd in bestaande websites. Voor meer informatie of een prijsofferte neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s