Hoe een goed analyseprogramma gebruiken voor websites.

Een goed analyseprogramma verbetert uw website.

Een goed analyseprogramma geeft informatie over uw website.

Een goede website is tegenwoordig onmisbaar voor een succesvolle zaak. Ze promoot uw bedrijf op het internet en zorgt ervoor dat u klanten aantrekt. Een goede website kan u ook veel bruikbare informatie geven. Maar daarom moet u wel weten Hoe een goed analyseprogramma gebruiken voor websites.

Wat is een goed analyseprogramma voor websites.

Een goede website werkt voortdurend op het internet. Ze wordt vertoond in zoekresultaten. Surfers klikken het aan en bezoeken (delen van) uw website. Een website beweegt voortdurend. Een goed analyseprogramma houdt alles bij wat er met uw website gebeurt en zet alles netjes in statistieken. Een goed analyseprogramma vertelt u meer over het surfgedrag van de bezoekers op uw site én over de prestaties van uw website ten opzichte van andere sites in uw branche.

Er bestaan gratis analyseprogramma’s en betalende. Dat is eigenlijk geen criterium. Het enige wat telt is de kwaliteit van de informatie die u bekomt. 2TREES gebruikt meestal Statcounter of Google Analytics. Beide zijn gratis, werken onafhankelijk en leveren een schat aan bruikbare informatie over de werking van uw site. Statcounter geeft de resultaten quasi in real time weer en is iets eenvoudiger in gebruik dan Google Analytics. Deze laatste geeft dan weer meer informatie over uw branchegemiddelden en kan beter conversies meten.

Hoe een goed analyseprogramma gebruiken voor websites.

Een statistiekprogramma houdt de prestaties van uw website of webshop nauwkeurig bij. Bij goed gebruik krijgt u hier informatie om uw site en uw reclame te verbeteren. Over een langere periode gezien kan u er trends uit afleiden. Het is aangewezen om minimum twee maal per jaar deze statistiekgegevens te interpreteren en uw website hieraan aan te passen. Nu praktisch, Hoe een goed analyseprogramma gebruiken voor websites.

 • Bekijk de lijst met meest gebruikte zoekwoorden om bij uw site te komen. De top 5 van deze lijst moét zeker gebruikt worden voor de optimalisatie (SEO) van uw website. Kijk ook even na of er trefwoorden in staan waar u niet aan gedacht heeft.
  Wat doen? Verwerk de 5 populairste zoekwoorden in de introtekst (leadtekst) van uw website en laat de SEO (optimalisatie) aan voor een verbeterde werking op het internet. Gebruik deze 5 top trefwoorden ook voor offline reclameteksten, advertenties, …
 • Controleer pagina’s die nooit bekeken worden. Ofwel duidt dit op fouten in de programmatie van uw site ofwel staat hier verouderde of niet interessante inhoud.
  Wat doen? Kijk de interne links na op uw site of ze nog werken. Pas de inhoud van de pagina’s aan zodat ze interessanter zijn voor bezoekers. Haal verouderde of on-interessante informatie van uw website af.
 • Bekijk het percentage directe bezoekers t.o.v. de organische bezoekers. Directe bezoekers zijn mensen die uw URL kennen en uw naam rechtstreeks intypen in hun browser. Organische bezoekers vonden uw site als resultaat van een zoekopdracht in een zoekmachine zoals Google, Bing, Yahoo, enz. Stelt u vast dat u hoofdzakelijk directe bezoekers heeft, dan is er een technisch probleem met uw website.
  Wat doen? Laat uw site door een professional doorlichten om de fouten in de programmatie op te lossen. Verbeter de SEO (optimalisatie) en meld uw site aan bij portaalsites.
 • Uw website levert helemaal geen conversies op. Conversies zijn acties die via uw website komen. Dat kunnen bestellingen zijn, maar ook aanvragen voor documentatie, reservaties, resultaten van polls, enz. U bepaalt zelf wat uw site moet opleveren.
  Wat doen? Maak duidelijke rubrieken van uw aanbod en herwerk de inhoud om conversies op te leveren. Bouw een aantal doeltreffende CTA (call to action) stimuli in op uw site.
 • Controleer de prestaties van uw website t.o.v. uw branchegemiddelde. Liggen uw resultaten onder dit gemiddelde dan kunt u volgende acties uitvoeren.
  Wat doen? Probeer te ontdekken wat de oorzaak is van dit minder presteren. Bekijk ook de websites van uw voornaamste concurrenten. Pas uw website aan zodat de aandacht trekkers van uw branche aan bod komen. Vergeet ook uw SEO niet bij te werken.

Besluit.

Het internet en uw website zijn voortdurend in beweging. Maar na verloop van tijd komen andere trends op of wijzigt het surfpatroon van de mensen. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig de prestaties van uw website te analyseren en uw site aan te passen. En is het nodig om weten Hoe een goed analyseprogramma gebruiken voor websites.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s