Hoe een Google reclame campagne te optimaliseren?

Hoe hoger de kwaliteit, hoe lager de kostprijs van Google reclame.

De relevantste online campagnes kosten minst en staan bovenaan.

Google Adwords is een slim systeem van internet reclame. Het werkt als een veiling. De online reclamecampagnes met de beste kwaliteit kosten minst en worden hoogst vertoond. Om de prestaties op peil te houden moet een Google campagne minimum elke 6 maand worden geoptimaliseerd. Hoe een Google reclame campagne te optimaliseren?

Wat is belangrijk voor een goede Google reclamecampagne?

Google reclameacties werken eigenlijk vrij logisch. Het is de bedoeling om mensen die via het internet zoeken naar producten of diensten zo accuraat mogelijk de gewenste info te geven. Daarom is de kwaliteit van een Google campagne uiterst belangrijk. Google beloont immers de relevantste advertenties met een hogere positie in de zoekresultaten en met een lagere kostprijs per vertoning. Zo staat uw advertentie bovenaan aan de laagste kostprijs. De vraag is natuurlijk: Hoe een Google reclame campagne te optimaliseren?

Om dat te bereiken moet u vooreerst rekening houden met een goede structuur van uw Google campagnes. Verder is het noodzakelijk om de zoekwoorden die aan een campagne gekoppeld worden uiterst zorgvuldig samen te stellen. De advertentieteksten zelf worden best volgens een wervend patroon geschreven. En tenslotte moeten nieuwe campagnes een tijd worden opgevolgd om tot de ideale mix van advertentieteksten / zoekwoorden te komen. Met uitproberen, testen en meten kan een goede Google campagne uitgroeien tot een supercampagne. Maar dit vergt tijd en nauwgezet werk.

Waarom een Google reclamecampagne optimaliseren?

Google reclamecampagnes reageren op zoekopdrachten van de mensen. Wie in het zoekvenster een (paar) zoektermen intypt, krijgt een lijst met websites die mogelijks informatie geven over het gevraagde. Aan de zijkant en bovenaan deze resultaten komen de “gesponsorde links”. Dat zijn de Google advertenties die eveneens verband houden met de ingetypte zoektermen.

Nu, over een langere periode gezien, wijzigen de populaire zoektermen voor artikels of diensten beetje bij beetje. Dat kan gebeuren onder invloed van trends of door de actualiteit van het moment. Dus zoekwoorden die vorig jaar een superhoog resultaat opleverden, maken veel kans om vandaag lager te scoren. Dan zullen er andere woorden zijn die momenteel populairder zijn.

Algemeen is men het er over eens dat het nodig is om minimum elke 6 maand een Google reclamecampagne te optimaliseren. Op deze manier kunnen de zoekwoordenlijsten en advertentieteksten worden bijgewerkt zodat de Google Adwords campagnes van hoge kwaliteit blijven.

Hoe gebeurt de optimalisatie van een Google reclame?

Ervaring leert dat het beste resultaat wordt bekomen indien men elke 6 maand een optimalisatie uitvoert van een Google campagne. Dit gebeurt aan de hand van de prestaties in het voorbije half jaar. M.a.w. men neemt steeds de effectieve resultaten als basis om de bestaande online reclamecampagnes te verfijnen en te verbeteren. Een SEO van een Google Adwords bestaat uit:

  • Verwijderen van zoekwoorden van weinig waarde omdat deze het rendement van een online campagne naar beneden halen. Advertentiecampagnes van lage kwaliteit leiden tot hogere kosten om ze te vertonen.
  • Nakijken wat de best presterende zoekwoorden zijn en dan nieuwe alternatieve zoektermen toevoegen. Hierdoor maakt uw online reclamecampagne kans om nog meer vertoond te worden.
  • Zorgvuldig de teksten en zoekwoorden nakijken en bepaalde zoektermen uitsluiten. Hiervoor vermijdt u vertoning van uw online advertenties voor zaken die u toch niet aanbiedt. Op deze manier verhoogt weerom de kwaliteit van uw internetcampagnes.
  • Vervolgens kijken we om uw zoekwoorden verder te verfijnen. We zoeken de beste combinaties en kijken om specifieke zoektermen bij te zoeken.
  • Tenslotte bekijken we de advertentieteksten zelf aan de hand van de Google advertentie richtlijnen. Waar nodig herwerken we de Google reclames zodat ze actiever, wervender en effectiever worden. Op deze manier verhoogt de relevantie van uw online advertenties gevoelig waardoor het rendement van uw campagnes verhoogt.

Besluit.
Internet reclame behoort tot de meest doeltreffende en goedkoopste reclame die er momenteel bestaat. Het is wel noodzakelijk om elke online reclamecampagne zo relevant mogelijk te maken zodat de kwaliteit zo hoog mogelijk is. Dat vergt een tijd van nauwgezette inspanningen, proberen en verbeteren. Eenmaal dit gelukt is, kan men best elke 6 maand de campagnes nakijken op de prestaties op peil te houden of te verbeteren.

Deze richtlijnen gelden niet alleen voor nieuwe Google Adwords reclame. Ook (oudere) bestaande reclamecampagnes kunnen sterk in resultaat verbeteren door ze doeltreffend te optimaliseren en er de Google kwaliteitsrichtlijnen op toe te passen. Contacteer ons gerust voor meer informatie of een offerte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s