Veilige vakantietips voor website en webshop.

Gerust op reis met preventietips voor website of webshop.

Gerust op reis met preventietips voor website of webshop.

Juli en augustus zijn de traditionele vakantiemaanden. Maar het internet is nooit op vakantie. Website en webshop blijven ook tijdens uw vakantie bezoekers aantrekken. Dat zijn niet altijd mensen met goede bedoelingen. Daarom hier enkele preventietips voor uw website of webshop tijdens uw vakantie.

Het internet is altijd een bron van informatie.

Spontaan denkt u dan natuurlijk aan informatie over uw bedrijf, uw producten of diensten, voorwaarden enz. Dat is inderdaad meestal de hoofdbedoeling. Teveel eigenaars van een goede webshop of website vergeten echter dat ook malafide personen voor hen heel “nuttige” informatie kunnen halen op het internet. Voor inbrekers of dieven b.v. is de vakantieregeling van een zaak van goudwaarde. Dan is er immers zeker niemand aanwezig en kan er in alle rust “gewerkt” worden. Daarom is het belangrijk om voor u op vakantie vertrekt een paar maatregelen te nemen en afspraken te maken.

Vakantie- en preventietips voor websites en webshops.

Met een minimum aan moeite bereidt u een zorgeloze vakantie voor en zorgt u dat uw klanten toch goed bediend blijven. Let er op, voordat u de deuren van uw zaak sluit, dat:

  • Zet geen vitale informatie over uw sluitingsperiode, waarschuwingen aan klanten dat u dicht bent, inlichtingen wanneer u terug open bent, enz. dominant op uw website of webshop. Er zijn andere, veiliger manieren om uw klanten op te vangen tijdens uw afwezigheid.
  • Neem vooraf de gepaste maatregelen voor de behandeling van uw e-mails, urgentie- of depannageoproepen. Een automatisch vakantiebericht op inkomende mails is veiliger. Doe het echter enkel indien u ook thuis blijft of uw zaak regelmatig in het oog laat houden. Oproepen kunt u ook laten doorsturen. Dat kan naar medewerkers die van permanentie blijven of naar uzelf op vakantie.
  • Zorg in elk geval dat berichten ook tijdens uw vakantie- of sluitingsperiode beantwoord blijven. Klanten hebben best begrip dat het wat langer kan duren, maar 3 of 4 weken geen nieuws is commercieel geen optie. Verwittig daarom uw klanten tijdig (minimum 1 maand vooraf) zodat ze zich indien nodig kunnen aanpassen.
  • Denk ook even na vooraleer u op facebook, netlog, hyves, twitter e.a. sociale netwerksites leuke berichten en foto’s plaatst tijdens uw vakantie. Voor mensen met kwade bedoelingen vormt dit duidelijk het bewijs dat de kust vrij is. Vakantiefoto’s, leuke vakantielinks, … delen met uw vrienden mag best. Maar dan enkel nadat u terug thuis bent of indien u een degelijk veiligheidspreventieplan in werking heeft voor uw zaak.
  • En vergeet tenslotte niet om de traditionele preventietips voor een veilige vakantie nog eens goed te lezen en toe te passen op uw woning, winkel of bedrijf. De meeste kennen we immers wel: alles goed afsluiten en geen bruikbaar materiaal laten slingeren in de omgeving, brievenbus regelmatig laten ledigen, geen afwezigheidsberichten op de voordeur of toegangspoort, politie verwittigen en vragen dat zij periodiek langskomen, buren vragen om een oogje in het zeil te houden, evt. bewoonde indruk blijven wekken (variabele timers op verlichting, enz.).
    Meer informatie vindt u op de website van de Federale Politie (klik hier).

Misschien weet u het niet maar u kan via het systeem van elektronische aangifte Police-on-web toegang verkrijgen tot de site www.police-on-web.be of via de websites van de lokale politiezones www.lokalepolitie.be/uwgemeente. En hier kan u online uw afwezigheid melden en politietoezicht vragen tijdens deze periode.

Besluit.

De vakantieperiode moet een zorgeloze, aangename tijd zijn voor de werkende mens. Zo kunnen de batterijen terug opgeladen worden en heeft u even een moment om van het leven te genieten. Daarom is het belangrijk om uw vakantie tijdig en goed voor te bereiden zodat onaangename verrassingen zoveel mogelijk uitgesloten worden.

Wij wensen u alvast een prettige, deugddoende vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s