Een goede stresstest voor websites.

Gratis test om de sterkte van je website te meten.

Gratis test om de sterkte van je website te meten.

Hoe succesvol is je website? Hoe performant en hoe goed werkt ze op het internet? Het ontwerpen van een succesvolle website is niet eenvoudig. Nochtans bestaan er standaardpakketten en andere hulpmiddelen om een leuke website te bouwen. Maar “leuk” is in de meeste gevallen niet goed genoeg om ook performant te zijn op het internet. Hoe komt dit nu toch?

Wat is een succesvolle website?

Er zijn twee hoofdcriteria om af te meten of een website succesvol is of niet. Ofwel genereert je site veel bezoekers ofwel veel orders. Iets anders is er niet als je het puur bedrijfsmatig (economisch) bekijkt. En dat klopt. Je investeert in een website om meer te verdienen. En dat doe je door jezelf bekend te maken bij meer mensen ofwel zorg je dat je meer bestellingen (opdrachten) krijgt uit je site.

Alle andere argumenten kunnen best leuk zijn, maar daar haal je geen omzet uit. Dus per definitie levert het geen euro winst op. Hobby’s zijn ook mooi en nodig, maar die laten we hier dus even buiten beschouwing.

Waardoor krijg je een succesvolle website?

In de grond zijn er 5 belangrijke criteria die bepalen of een website succesvol is, nl.

1. de optimalisatie (SEO). Dit is de mate waarin je site er in slaagt om gratis veel bezoekers aan te trekken;
2. de functionaliteit (het gebruiksgemak). Dat is het gemak waarmee je door de site kunt navigeren om snel informatie te vinden;
3. de look & feel (het uitzicht). Het esthetische dus. M.a.w. ziet je site er goed, modern en te vertrouwen uit;
4. de relevantie (inhoud). Dit bepaalt de mate waarin de inhoud van je website de normale vragen kan beantwoorden, up-to-date is en tegemoet komt aan de informatie die bezoekers van je activiteit zoeken;
5. de visualiteit (het grafische). De mate waar er gebruik wordt gemaakt van beelden, grafieken, voorbeelden, … om de informatie te verduidelijken.

Deze vijf criteria (of het ontbreken er van) zorgen er voor dat je website al dan niet goed opgepikt wordt door zoekmachines, vlot weergegeven wordt in zoeklijsten of populair wordt bij bezoekers en klanten. In elk geval, als deze vijf criteria optimaal zijn, mag je verwachten dat je website top presteert en veel respons oplevert. Uiteindelijk kom je zo via het internet tot meer klanten, meer orders, meer omzet en meer winst. En dat is de bedoeling toch.

Test de performantie van je site met de 2TREES stresstest.

Voor het geval er mensen zouden zijn die alleen zijn in hun branche of activiteit en die dus geen concurrentie ondervinden, voor die categorie mensen is deze stresstest nutteloos. Maar ik maak me sterk dat bijna niemand zich in die situatie bevindt. Daarom ontwikkelde 2TREES een handige “stresstest” om te kijken hoe performant je eigen website is en hoe goed ze normaal gezien moet presteren op het internet.

De test zelf bestaat uit een 35 vragen die de bovenvermelde 5 belangrijke criteria behandelen. Op elk van deze vragen antwoord je ofwel met “ja” of “neen”, ofwel kies je uit een score van 1, 3 of 5. Als je website op alle vlakken het beste scoort zijn er maximaal 175 punten te bekomen. Nadat je alle vragen hebt beantwoord, krijg je automatisch het aantal punten en het procent dat je website behaalt. Zo kun je op een doeltreffende, eenvoudige wijze zelf beoordelen hoe performant je website is (de test zelf neemt zo’n 20-30 minuten in beslag). Naargelang het behaalde puntentotaal krijg je advies wat er moet gebeuren om van je website een echte winstbrenger te maken.

Maar even belangrijk is dat je haarfijn kunt zien op welke vlakken je site minder presteert zodat je gemakkelijk je webbouwer kunt aanspreken om deze criteria te verbeteren zodat je website terug beter presteert.

Doe nu de gratis 2TREES stresstest voor websites.

Wil je zelf oordelen hoe performant, modern en accuraat je website is, vraag dan de gratis stresstest voor websites aan. Stuur een mailtje aan patrick@2trees.be met als onderwerp “Gratis stresstest voor websites”, en je ontvangt per kerende de gratis test (xls-formulier).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s