Dertien keer meer internetverbindingen in tien jaar tijd!

Spectaculaire groei internetaansluitingen in België

Spectaculaire groei internetaansluitingen in België

Het aantal internetaansluitingen is het voorbije decennium vertienvoudigd. Uit de cijfers van de vereniging van Belgische internetproviders blijkt dat de aansluitingen bovendien nog steeds in stijgend lijn gaan. Deze gegevens laten blijken hoe belangrijk het is voor een bedrijf om met een professionele website of webshop op het internet aanwezig te zijn.

In november 1998 telde België welgeteld 207.277 internetaansluitingen. Tien jaar later zijn dat er 2.757.318 geworden, dertien keer zoveel dus. Het merendeel van die aansluitingen, nl. 2.257.471, zijn privé-personen. Bedrijven zijn in het derde kwartaal 2008 goed voor ruim 500.000 aansluitingen. Het normaal groeiritme bedraagt 1,5 procent per kwartaal.

Belangrijk is ook dat men aanneemt dat de stijging zich verder zal doorzetten in de toekomst. “We geloven dat er nog steeds een belangrijk groeipotentieel is in België”, stelt Wim Roggeman, voorzitter van ISPA-Belgium. “We gaan ervan uit dat op termijn elk gezin met het internet zal verbonden zijn. En België telt circa 4.500.000 huishoudens, waarvan dus momenteel iets meer dan 50 % een internetaansluiting bezit.”

Op wereldvlak behoort Vlaanderen tot de wereldtop inzake internetaansluitingen. Door de herhaalde acties van de leveranciers zijn deze aansluitingen voornamelijk snelle verbindingen (ADSL, breedband). Brussel en Wallonië blijven op dit moment iets achter, maar België staat wel nog rond de zesde plaats bij de OESO-landen, wat zeker een prima plaats is. Qua snelle internetverbindingen bekleedt België met een penetratiegraad van 26,6 % de 7e plaats op wereldvlak. Hiermee staan ze hoger dan b.v. de Verenigde Staten.

Deze cijfers worden ook bevestigd door de stijging van de budgetten voor internetreclame en door het aantal nieuwe webshops die maandelijks worden geopend. Alhoewel we in Vlaanderen duidelijk nog achter lopen ten opzichte van onze buurlanden, vnl. Nederland, zien we toch een herhaalde stijging. Dit merken we zowel aan het aantal webshops, de stijging van het aantal verkopen via het internet en de stijging van de inkomsten door internetreclame.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s