Gebruik het internet als stimulans voor je zaak.

Gebruik het internet als stimulans voor je zaak.

Het internet is van iedereen. Dat is een slogan die op dit moment vrij sterk in de reclame opduikt. Het is een feit dat tegenwoordig vrijwel iedereen er mee geconfronteerd wordt in de huidige maatschappij. Maar wat zijn de voornaamste motieven waarom een website een onmisbaar medium is voor de moderne zaak?

1. Jezelf en je zaak bekend maken.

Wie ben je? Waar bevind je zich? Hoe kom je er? Wanneer en hoe kan men je bereiken? En vooral waarom zo men klant moeten worden? Dat zijn maar een paar vragen die heel belangrijk zijn voor nieuwe en bestaande klanten. Een goede website is op het internet een permanent visitekaartje voor je zaak. Je laat continu jezelf en je bedrijf kennen aan mensen die voor jou interesse kunnen hebben. Deze aanwezigheid alleen al is goud waard op voorwaarde dat je webiste goed gemaakt is en er goed uitziet.

2. Je activiteiten of diensten bekend maken.

Wat doe je? Hoe doe je het? Ben jij bijzonder gespecialiseerd of gebruik je speciale, unieke technieken? En welke voordelen biedt jouw werkwijze? Eenmaal een potentiële klant beslist heeft dat jij hem wel iets te bieden kan hebben, zijn dit de logische vervolgvragen. Een degelijke website toont duidelijk je expertise, laat zien dat je vakbekwaam bent, de technieken van de branche beheerst. Maar ook dat je speciaal bent, creatief en klantvriendelijk. Met een professionele website overtuig de een klant voor het eerste contact van jouw vakbekwaamheid. En dat wekt vertrouwen.

3. Doorgeven van nieuws of voordelen.

Gebeurt er iets speciaals? Opening van een nieuw pand of installatie van een nieuwe machine. Maar ook als je een speciaal brevet, diploma of erkenning kreeg. Of als je een bijzonder project realiseerde is en website ideaal om hiervan bericht te geven. Vooreerst is dit prima reclame (bijna net zo goed als mond aan mond reclame) maar bovendien versterkt het je betrouwbaarheid. Ook voordelen kunnen best gecommuniceerd worden via het internet. Voordelen kunnen kortingen of koopjes via nieuwsbrieven zijn, maar ook informatie om winst te halen met jouw producten of diensten.

4. Verkopen of omzet genereren.

Maak het je bezoekers gemakkelijk. Eenmaal ze je website gevonden hebben en beslist hebben dat je hen iets kan bieden, geef ze dan gelijk de kans om bij je te bestellen. En je kunt dit prima aanwakkeren met b.v. een extra voordeel bij een volume-aankoop of voor snelle beslissers, of door te stellen dat een bepaald product maar heel beperkt aan die voorwaarden kunnen worden besteld. Op dit moment zijn de klanten zelf vrijwel overtuigd van je expertise en je aanbod. Geef ze met een doeltreffende website dat extra duwtje om je te contacteren.

5. Nieuwe contacten of klanten werven.

De meeste mensen die iets zoeken, beginnen momenteel te googlen. Of ze sturen toffe, leuke, interessante sites door aan hun vrienden of kennissen. Maar ook doordat een website permanent te bezoeken is, betekent dit een grote kans om nieuwe contacten te bereiken. En er zijn een paar bijzonder doeltreffende middelen om dit aan te zwengelen. Tell-A-Friendacties, of gratis internetwedstrijden al of niet gecombineerd met e-nieuws- of voordeelbrieven. Op deze manier wordt je website een mini-olievlek die elke dag een beetje meer uitdijt op het internet.

Het internet is belangrijk voor iedereen. Dus neem je best geen risico’s als het over je eigen zaak gaat. Voor professioneel internet doe je dan ook best beroep op professionele mensen. Want doeltreffend advies kan best betaalbaar zijn, alleen ben je wel zeker dat het meest kan opleveren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s